Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ: ΑΠΟΠΕΙΡΑ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ» ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΟΥΚ. ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ «ΒΑΤΡΑΧΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ....





Aπίστευτα γεγονότα που συνθέτουν σκηνικό απόπειρας στρατοκρατικής διακυβέρνησης της επικράτειας και επιβεβαιώνουν όλα όσα έχουμε γράψει στο παρελθόν, προκύπτουν μετά τη δίωξη της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου, η οποία τόλμησε να δημοσιεύσει δήθεν «απόρρητο» ΦΕΚ στο οποίο αποκαλύπτεται ο επικίνδυνος βούρκος της δοσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος η οποία σύρεται στη ΓΑΔΑ ως κοινή εγκληματίας, έγραψε ότι βάσει ΦΕΚ, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος συμμετέχουν μαζί με αστυνομικές δυνάμεις σε φύλαξη ευαίσθητων χώρων σε «αστικό περιβάλλον». Άμεσα υπήρξε παρέμβαση της Δικαιοσύνης . Όπως έγινε γνωστό «με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Παναγιώτας Φάκου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τη διαρροή στρατιωτικών μυστικών από δράστες μη στρατιωτικούς, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας η έρευνα διατάχθηκε «με αφορμή αναρτηθέν στο διαδίκτυο δημοσίευμα (Πειρατικό Ρεπορτάζ, 10-2-2014, Οι βατραχάνθρωποι του ΛΣ σε φύλαξη στόχων εκτός χώρου ΛΣ με τον νόμο) ..» ενώ τα προς διερεύνηση αδικήματα αφορούν:
(α) της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και
(β) της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας. Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, υφίσταται αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων για τους μη στρατιωτικούς   δράστες».
Το πλήρες άρθρο της κ.Χριστοδουλίδου που δεν φαίνεται να «μασάει» από χουντικές διώξεις που επιστρατεύουν οι «κήρυκες του διχασμού και του μίσους», οι «νοσταλγοί του κράτους ταγματασφαλιτών» Σαμαράς, Βενιζέλος και όσοι τους προστάζουν και οι οποίοι παίζουν με τη φωτιά και προκαλούν, έχει ως εξής:
«Βατραχάνθρωποι του Λ.Σ-Ελλ.Ακτ. όλες αυτές τις μέρες συμμετέχουν σε φύλαξη στόχων,  μαζί με αστυνομικούς ευαίσθητους “στόχους”.
Επειδή λάβαμε σχετική διαμαρτυρία από άνδρες της ΜΥΑ το ερευνήσαμε και  εξηγούμε,  πως υπάρχει νόμος για αυτό το θέμα,
που ψηφίστηκε,  στις 9/12/2013.
Τον δημοσιεύουμε προς ενημέρωσή σας.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
Αρ. Φύλλου
261
9 Δεκεμβρίου 2013
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 
(ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)
4481

Άρθρο 17
Τα άρθρα 1 και 2 του ν. 1940/1991 «Μονάδα Ειδικών
Αποστολών Λιμενικού Σώματος (ΜΕΑΛ/ΛΣ) και άλλες
διατάξεις περί αυτού» (Α ́40), όπως τροποποιήθηκαν με
το άρθρο 6 του ν. 2329/1995 «Ρύθμιση θεμάτων προσω−
πικού του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.) και άλλες διατάξεις»
(Α ́172) και ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:
«Άρθρο 1
Σύσταση – Αρμοδιότητες
1. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου λειτουργεί
Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος
(Μ.Υ.Α./Λ.Σ.) με λειτουργική και επιχειρησιακή αυτοτέλεια, εποπτευόμενη από την αρμόδια 
Υπηρεσία 
σύμφωνα με τον Οργανισμό που ισχύει κάθε φορά.
2. Η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. αναλαμβάνει τη διενέργεια αντιτρoμοκρατικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων 
υψηλού
κινδύνου προς προστασία της δημόσιας ασφάλειας.
3. Επιχειρησιακά η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. έχει αποκλειστικά τις
εξής αρμοδιότητες:
α) Ανάληψη τακτικής δράσης σε αποστολές του
Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και των Λιμενικών
Αρχών της χώρας σχετικά με την αντιμετώπιση ειδικών
εγκλημάτων βίας, αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων και
επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου στους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. ή και εκτός αυτών εφόσον
αυτό ζητηθεί
αρμοδίως.
β) Σε περιπτώσεις που ο νόμος προβλέπει η Μ.Υ.Α./Λ.Σ.
υπάγεται σε ειδικό επιχειρησιακό στρατηγείο δρώντας
σε μη αστικό περιβάλλον, συνεπικουρεί δε την ΕΚΑΜ/
ΕΛΑΣ σε αστικό περιβάλλον μετά από σχετική εντολή
του Αρχηγού Λ.Σ.
γ) Η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. σε περίοδο πολέμου ή γενικής επιστράτευσης ή σε περίπτωση άμεσης απειλής 
της εδαφικής
ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας λόγω εξωτερικών κινδύνων, 
σύμφωνα με
τις ισχύουσες διατάξεις υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο
Ναυτικού…”
Όπως όλοι αντιλαμβάνονται, αυτό που πείραξε την κυβερνητική νομενκλατούρα είναι ότι αποκαλύφθηκε ότι αποπειρώνται να κάνουν τα «Βατράχια», Εκαμίτες και Ματατζήδες και στο μέλλον είναι εξαιρετικά σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να στρέψουν το επίλεκτο Σώμα του Έθνους κατά του Λαού. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο αφού οι Ουκάδες έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα δεν μετράνε τα λόγια τους(το παράδειγμα με τα συνθήματα στην Πανεπιστημίου είναι σχετικά πρόσφατο).

Γιος Μπαλτάκου
Την ίδια ώρα στα σπλάχνα του Λιμενικού παίζονται άλλα παιχνίδια(πιο περίεργα και πιο προκλητικά)με «Δούρειους Ίππους» και «Εφιάλτες». Πηγές μέσα από το Λιμενικό Σώμα μας μεταφέρουν ότι το δικό του «μπαϊράκι» ανεμίζει εδώ και καιρό ο υιός του  στενού συνεργάτη του Σαμαρά, νομικού Τάκη Μπαλτάκου. Ο υιός Μπαλτάκος «την έχει δει»(όπως ακριβώς μας είπαν)υποδιοικητής εκεί που υπηρετεί και νομίζει ότι «λύνει και δένει». Το θέμα είναι ποιος του δίνει ανάλογο αέρα και εάν τελικά η παρουσία του μέσα στους Λιμενικούς εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς περάτωσης σχεδίων. Ειδικά με όλα όσα έχουν γραφεί στο παρελθόν για το «παλληκάρι» για το οποίο άλλες πηγές αναφέρουν ότι «ετοιμάζει μεγάλη μπίζνα που έχει σχέση με φύλαξη ενεργειακών πηγών(από βατραχανθρώπους;), εάν οι δουλειές ευοδωθούν» και εάν «κάτσει ο διαγωνισμός». Πληροφορίες που φυσικά αντιμετωπίζουμε με εξαιρετική επιφυλακτικότητα.
Ως γνωστόν το όνομα του υιού Μπαλτάκου είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από λίγο καιρό. Εμφανίστηκε ότι ο πατέρας του επενέβη προκειμένου να διοριστεί ο γιος στο Σώμα. Κατά τα δημοσιεύματα ο αρχηγός του Λιμενικού δέχτηκε έπειτα από παρέμβαση του κ. Μπαλτάκου και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού. Και αυτό προκειμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ίδιων αλλά και των οικογένειών τους για το γεγονός ότι ο «υιός Μπαλτάκος παρέκαμψε τη σειρά κατάταξης». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η υπόθεση ξεκίνησε το 2011. Ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, γιός του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Τάκη Μπαλτάκου (παλαιότερα νομικού συμβούλου των ΕΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός), αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού. Με τη μόνη διαφορά ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν κατάφερε να περάσει τη βάση σε ένα από τα υπό εξέταση μαθήματα, συγκεκριμένα στο Διοικητικό Δίκαιο, όπου βαθμολογείται με 8 και κόβεται. Στη συνέχεια προσέφυγε στο ΑΣΕΠ, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Τότε ο κ. Μπαλτάκος κατέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΑΣΕΠ. Σημαντική λεπτομέρεια; Δικηγόρος του είναι η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του πατέρα Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης. Το Δικαστήριο κάλεσε την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έδωσε εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση. Με τον τρόπο αυτό ο υιός Μπαλτάκος κατάφερε να υπερπηδήσει τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο.
Το ρεπορταζ δημοσιεύτηκε στην “Ελεύθερη Ώρα”










http://www.makeleio.gr/?p=59949

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com