Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

''H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ''...



«Η Γερμανία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται χέρι με χέρι», επισήμανε ο  αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Christian Erik Lange, ...
κατά τις εργασίες του άτυπου συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης  Χαράλαμπου Αθανασίου.

Παράλληλά, ο  κ.  Lange  επαίνεσε την Ελληνική προεδρία και ως προς το οργανωτικό σκέλος της συνάντησης, ενώ γενικότερα θετικά σχόλια εισέπραξε η χώρας μας κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του άτυπου συμβουλίου υπουργών.

Ειδικότερα  η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Viviane Reding δήλωσε ότι, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της επεξεργασίας των νομοθετημάτων, και κυρίως της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, «η Ελληνική προεδρία θα καταφέρει να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 570 εκ. των Ευρωπαίων πολιτών».

Από την πλευρά του η Φινλανδή υπουργός Δικαιοσύνης  Anna-Maja Henriksson και ο Εσθονός ομόλογός της  Hanno Pevkur, εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια για την οργάνωση του άτυπου συμβουλίου και την επιλογή της ημερήσιας διάταξη, ενώ  ο Αυστριακός υπουργός Δικαιοσύνης Wolfgang Brandstetter δήλωσε: «Είμαι εντυπωσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Πρόκειται για μία πολύ επιτυχημένη συνάντηση, στην οποία σημειώνεται πρόοδος στα θέματα Δικαιοσύνης στην Ε.Ε.».

Ο Λουξεμβούργιος υπουργός Δικαιοσύνης Felix Braz τόνισε ότι η Ελληνική Προεδρία «κάνει πολύ καλή δουλειά», προσπαθώντας να φέρει κοντά τις χώρες της Ε.Ε. σε πολύ σημαντικά ζητήματα.

Επίσης, ο Ισπανός ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Juan Fernando Lopez Aguilar δήλωσε «συγκινημένος από το γεγονός ότι η Ελληνική προεδρία είναι η τελευταία προεδρία αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου του Ευρωκοινοβουλίου». Είναι πολύ σημαντικό, προσέθεσε, ότι η Ελλάδα είναι επικεφαλής της Ε.Ε. σε μία στιγμή που θα πρέπει να αποφασιστεί η μελλοντική κατεύθυνση του χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης μετά από το πρόγραμμα της Στοκχόλμης και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μαζικής συγκέντρωσης προσωπικών πληροφοριών από ξένες υπηρεσίες. «Θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι η λύση για την Ευρώπη δεν είναι ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός», προσέθεσε ο κ. Aguilar. «Εν μέσω της χειρότερης κρίσης στην ιστορία της Ε.Ε., η Ελλάδα στηρίζει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», κατέληξε ο Ισπανός ευρωβουλευτής.










Πηγή : protothema.gr















http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/h_8024.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com