Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Βρυξέλλες:" Κόφτε" το λαιμό σας να βρείτε ισοδύναμα για τους ενστόλους - Έτσι έκανε και η Πορτογαλία ...




- Επιβεβλημένη η λήψη ισοδύναμων από τους δανειστές
- Για να καλυφθούν τα 500 εκατομμύρια που θα επιστραφούν στους ένστολους τα μέτρα είναι αναπόφευκτα
- Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν η απόφαση του ΣτΕ να συμπαρασύρει και άλλους κλάδους


Στην αναζήτηση των ισοδύναμων μέτρων, τα οποία θα καλύψουν το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μισθολογικό καθεστώς των ένστολων, έχει αποδυθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η λήψη ισοδύναμων μέτρων φέρεται να θεωρείται επιβεβλημένη από τους δανειστές, οι οποίοι «εκπέμπουν» σχετικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες. Μάλιστα, αξιωματούχος του Eurogroup, επισήμανε ότι «και η Πορτογαλία, όταν υπήρξε ανάλογη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έλαβε ισοδύναμα».

Βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι υποστηρίζουν πως γνωρίζουν την απόφαση του ΣΤΕ, ανέφεραν σήμερα ότι βάσει αυτής, το μισθολογικό καθεστώς όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) επανέρχεται στο επίπεδο του Ιουλίου 2012. Παράλληλα, το Δημόσιο υποχρεούται να επιστρέψει τα ποσά που παρακράτησε από τους μισθούς από τον Αύγουστο 2012 έως σήμερα. Ταυτόχρονα, «ξεπαγώνουν» οι μισθολογικές προαγωγές. Σύμφωνα με τους ίδιους, η απόφαση του ΣΤΕ έχει ισχύ και για τους συνταξιούχους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει ένα πρόσθετο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 500 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, τα ίδια στελέχη δηλώνουν ότι αναμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣΤΕ, προκειμένου να ελέγξουν εάν αυτή αφορά και σε άλλους κλάδους (π.χ. επιδόματα Πανεπιστημιακών), αυξάνοντας κατ' επέκταση, το τελικό κόστος.

Αναφορικά, τέλος, με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (για την επάνοδο της οποίας στην Αθήνα, δεν έχει ορισθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία), το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέτει ως χρονικό ορόσημο τη συνεδρίαση του Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου. Επιζητεί να έχει υπάρξει έως τότε μια «συμφωνία προόδου», προκειμένου εν συνεχεία να ληφθεί απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.



























newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com