Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ--ΠΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ .....


ΣΕΒΑΣΤΕ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,

ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΟ ΣΤΡAΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ SITE ONALERT.GR ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ
ΕΓΚΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ.Π. ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.onalert.gr/stories/kriseis-oiexofthalmes-adikies-pou-kanenas-arxigos-den-eide

Κρίσεις: Οι "εξόφθαλμες αδικίες" που κανένας Αρχηγός ...δεν είδε πέρυσι!

30.01.2014 | 00:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεχόμαστε απόλυτα τις εξηγήσεις των “κύκλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας” για τις επανακρίσεις αξιωματικών και την επαναφορά απόστρατου. Σύμφωνα μ΄ αυτές οι αδικίες που έγιναν στις περυσινές κρίσεις ήταν τόσο εξόφθαλμες που δημιούργησαν ζήτημα “ηθικής τάξεως” που πρέπει να αποκατασταθεί. Απολύτως κατανοητή η εξήγηση. 

Αλλά νομίζουμε κατανοητή θα είναι και η απορία που θα εκφράσουμε:

*Η στρατιωτική ηγεσία δεν εντόπισε τις “εξόφθαλμες αδικίες”;
*Δεν κατάλαβαν ότι 40 ικανά στελέχη παρέμειναν στάσιμα για να προαχθεί ένας αξιωματικός;
*Δεν εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους,τις διαφωνίες τους και την αντίθεσή τους;
*Σκέφτηκαν έστω και για μια στιγμή το δρόμο της παραίτησης ,όπως είχε κάνει ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς όταν του ζήτησαν συγκεκριμένες προαγωγές και αποστρατείες;


Και ακόμη επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας η αιτία που πέρυσι αποφασίστηκε η αποστρατεία του τότε Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Γκίνη μετά από ολιγόμηνη παραμονή σ΄ αυτή. Αρνήθηκε να κάνει συγκεκριμένες επιλογές που ήθελαν κάποιοι να επιβάλλουν και με τις οποίες ο ίδιος προφανώς δεν συμφωνούσε. Ο Γκίνης είπε όχι και αποστρατεύθηκε.

Το ερώτημα είναι αν είχε την ίδια άποψη ή διαφορετική ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Ο οποίος είναι και σήμερα Α/ΓΕΕΘΑ και όπως λένε όλες οι πληροφορίες μας θα παραμείνει στη θέση του. Δεν τον ενυπωσίασε η “στασιμότητα” 40 αξιωματικών; Συμφωνούσε; Διαφωνούσε; Κι αν είχε επισημάνει τις αδικίες εξέφρασε προβληματισμό ή αντιρρήσεις που δεν έγιναν δεκτές από την τότε πολιτική ηγεσία ή από τον αρμόδιο Α/ΓΕΣ; Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος μπορεί να υποθέσει πια ότι είχε την ίδια άποψη με τον στρατηγό Γκίνη,γιατί διαφορετικά δεν θα προχωρούσε στην επανάκριση των στελεχών και στην επαναφορά του απόστρατου μόλις προχθές.

Εκτός βέβαια αν συμφωνούσε με τις περυσινές επιλογές και διαφωνεί τώρα με τις επανακρίσεις και την επαναφορά. Μπέρδεμα αλλά δεν θα σταθούμε σ΄ αυτό…

Τα ίδια βεβαίως ισχύουν και για τους υπόλοιπους Αρχηγούς οι οποίοι μετά από τις αποστρατείες Γκίνη , Τσαντηράκη ,Χρηστίδη , αποτελούσαν μαζί με τον κ.Κωσταράκο το ΣΑΓΕ που κράτησε στάσιμους τους 40!

Ας μην χάνουμε την ουσία. Η οποία είναι μία και μοναδική και την έχουμε επαναλάβει πολλές φορές. Η στρατιωτική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να έχει άποψη για τις προαγωγές και τις αποστρατείες των στελεχών. Και να διαφωνεί με όσα η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να επιβάλλει . Είναι επίσης υποχρεωμένη με κάποιο τρόπο να επισημαίνει την διαφωνία της. Οι πολίτες οι οποίοι εκτιμούν και σέβονται τις Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν να ξέρουν ποιοι ,πως και γιατί αναλαμβάνουν κρίσιμες θέσεις στον πιο σημαντικό τομέα του κράτους. Την Εθνική Άμυνα. Και πρέπει πάντα να επιλέγονται οι άριστοι.
Δεν είναι εύκολο για τους Αρχηγούς να το κάνουν. Από την δεκαετία του 1990 ,24 χρόνια δηλαδή, ένας Αρχηγός Στόλου , ένας Αρχηγός Ναυτικού κι ένας Αρχηγός ΓΕΣ “χαιρέτησαν” και έφυγαν αφήνοντας εμβρόντητους τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Ο Γρηγόρης Δεμέστιχας, ο αείμνηστος Γιώργος Θεοδωρουλάκης και πιο πρόσφατα ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Αν προσθέσουμε τον ναύαρχο Χρηστίδη πρώην Α/ΓΕΝ που τόλμησε και μίλησε και τον στρατηγό Γκίνη που είπε όχι στην επιβολή αποφάσεων για κρίσεις με το ζόρι μετράμε πέντε! 

ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΧΕΤΙΚΩΝ ,ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ.
ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.

ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ,ΕΚΤΙΜΩ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ
ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ.

http://politikologia1.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8335.html


ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ 
ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ

spyrosjt@yahoo.gr

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com