Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Άρχισε η ετήσια «γιορτή» των επανακρίσεων ...




Άρχισε η ετήσια «γιορτή» των επανακρίσεων για το σάπιο κατεστημένο

Ως αποκατάσταση εξόφθαλμων αδικιών από τις κρίσεις που έγιναν πέρυσι, αναφέρεται από το ΥΠΕΘΑ.

Στο τελευταίο ΣΑΓΕ έγιναν... «μερικώς οι διορθώσεις που έπρεπε» συνεχίζει το ΥΠΕΘΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επιτελείο Αβραμόπουλου θα προχωρήσει και σε περαιτέρω «διορθωτικές κινήσεις».

Αυτή η ετήσια καθιερωμένη γιορτή των επαναφορών, κάποτε πρέπει να τελειώσει. Οι αντιστασιακοί επί χούντας που έχρηζαν αποκατάστασης, τελείωσαν πια, ή είναι σε ηλικία φεύγα.

Όταν η Κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε υπουργός αποφασίζει ότι εσύ πρέπει να αποστρατευτείς, για να πάρει την θέση σου κάποιος άλλος δικός τους, οφείλεις να το σέβεσαι. Δεν τους κάνεις, έληξε.

Αυτού του είδους την εμπλοκή της κυβέρνησης στις κρίσεις και στις επαναφορές, είναι κάτι που οι ανώτατοι αξιωματικοί δεν μπορούν να αποφύγουν. Με δεδομένο ότι είναι φύσει αδύνατον να προχωρήσουν όλοι, αφού προς την κορυφή της ιεραρχίας οι καρέκλες είναι περιορισμένες, αποδέχονται σιωπηρά τις επιταγές της κυβέρνησης.

Κοινό μυστικό όλων, πως για να προχωρήσεις στην ιεραρχία πέραν των όποιων προσόντων διαθέτεις και που δρουν μόνο ως δικαιολογία των πολιτικών, πρέπει να καταθέσεις διαπιστευτήρια. Αυτά εν τέλει μετράνε.

Ο αντίλογος τύπου Σημίτη, «όποιος έχει αποδείξεις να τις πάει στον εισαγγελέα», είναι για τα κοτόπουλα.

Απ’ την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι αποστρατεύονται είναι ανίκανοι, ή τουλάχιστον λιγότεροι ικανοί από αυτόν που μένει.

Απευθύνομαι τώρα σε σένα, που είχες φιλικά πάρε δώσε με τον προ-προηγούμενο υπουργό και καταδέχτηκες «να σε τοποθετήσει» στην θέση που ήσουν. Άλλαξε ο υπουργός; Σε έδιωξε ο νέος; Πες ευχαριστώ στον προηγούμενο που εν τω μεταξύ σε είχε «φτιάξει», κι έφυγες. Δέξου το!

Το να αφήνεις τώρα και μάλιστα λίγο πριν τις ετήσιες κρίσεις, να σε παρουσιάζουν ως έναν δήθεν αδικημένο με δήθεν εξαιρετικά προσόντα, που πρέπει πάραυτα να επανέλθει και πάλι στην ενεργό υπηρεσία, είναι πρώτα απ’ όλα ανήθικο, γιατί και εκεί που ήσουν πριν, δεν ήσουν με το «σπαθί» σου. Βέβαια, τι σε νοιάζει εσένα; Εσύ κοιτάς την πάρτη σου και τίποτα άλλο. Πουλάς τα πιστεύω σου από εδώ κι από εκεί, στην ουσία για να «φας» τους πρώην συναδέλφους σου.

Μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά όλοι οι υπόλοιποι ξέρουν ότι φίλησες χέρια πόδια λερωμένα για να επανέλθεις. Η δήθεν αποδοχή σου να επιστρέψεις, επειδή σε παρακάλεσε ο υπουργός, ή επειδή αντιλήφθηκε τα «προσόντα» σου, που ο προηγούμενος είχε απορρίψει, δεν σε κάνει πουθενά αλλού μάγκα, παρά μόνον στην οικογένειά σου.

Αν θεωρήσουμε πως ο πρώην υπουργός της σημερινής κυβέρνησης, πέρυσι σε έδιωξε με μη αντικειμενικά κριτήρια, το ίδιο θεωρούμε και τώρα, ότι ο σημερινός υπουργός επιλέγει να σε ξαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία, με μη αντικειμενικά κριτήρια.










(imerisiaanafora.blogspot.gr)







http://staratalogia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4832.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com