Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Όλο το παζλ των κρίσεων Αρχηγών- Ακλόνητος ο Κωσταράκος τον στηρίζουν όλοι!!!




 Στις 13  Φεβρουαρίου η παρούσα στρατιωτική ηγεσία θα ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο ΥΠΕΘΑ . Μετά απ΄ αυτό θα αναμένει τον “άσπρο καπνό” από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που αναμένεται μετά από τις 20 Φεβρουαρίου . Ποια είναι η επικρατέστερη σύνθεση;

•Ο Μιχαήλ Κωσταράκος δείχνει ακλόνητος από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη και των δύο κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση. Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος παρά τα παράπονα που εισπράττει θεωρεί ότι “κάνει για τη δουλειά” . Από το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο κι αν όλοι θεωρούν ότι δεν ασχολείται, στηρίζει εδώ και καιρό τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ. 

Αρχηγός ΓΕΣ προορίζεται ο διοικητής Στρατιάς αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.Εξαιρετικός αξιωματικός με πολύ “βαρύ” βιογραφικό. Ο Αβραμόπουλος είχε σκεφθεί ακόμη και την προώθησή του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Η στήριξη του Κωσταράκου από τον Βενιζέλο τον απέτρεψε αφού δεν θέλει να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι υπάρχει οποιαδήποτε κόντρα με τον Βενιζέλο.

•Αρχηγός ΓΕΝ παραμένει ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος σε περίπτωση αποστρατείας του Κωσταράκου θα ήταν ο επικρατέστερος διάδοχος. Πρόβλημα στο ΠΝ θα υπάρξει με τον Αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Λίτσα ο οποίος ανέμενε ότι στις φετεινές κρίσεις θα προωθούνταν στην θέση του Α/ΓΕΝ με ταυτόχρονη μετακίνηση του Αποστολάκη στη θέση του Κωσταράκου. 

•Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης φέρεται ως βέβαιος διάδοχος του Α/ΓΕΑ Ευάγγελου Τουρνά.

Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος δεν επιθυμεί καμία απολύτως αλλαγή στις ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων και ειδικά στο ΓΕΣ όπου θα προτιμούσε την παραμονή του αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου. Είναι κοινό μυστικό ότι “χημεία” με τον αντιστράτηγο Μανωλά δεν υπάρχει ειδικά μετά το θέμα που προέκυψε με το στρατηγείο της Λάρισας. Αν είχαν περάσει οι προτάσεις του ΓΕΕΘΑ ,τότε ο Μανωλάς θα παρέμενε υποχρεωτικά στη Στρατιά. 

Φαίνεται ότι έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι ο αντιστράτηγος Κωσταράκος σκέφτεται ήδη τις κρίσεις που θα γίνουν του χρόνου!


























onalert,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com