Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

«Μπλόκο» της τρόικα για τις τράπεζες ...





Ένα ακόμα μείζον θέμα θα επιχειρήσει να λύσει ο Γιάννης Στουρνάρας στο σημερινό Eurogroup, που ακούει στον κωδικό «τράπεζες».

Η τρόικα έχει «στυλώσει» τα πόδια για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το «μαξιλάρι» ασφαλείας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και υπολογίζεται περίπου 10 δις ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβέρνηση και τρόικα πρέπει να καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία για το «κενό» που υπάρχει στις τράπεζες, μετά και τον έλεγχο που διενήργησε η Blackrock στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ανακοινωθούν στο τέλος αυτής της εβδομάδας.
Η αμερικανική εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, βλέπει τη νέα «τρύπα» στα 4,5 – 5 δις ευρώ, ενώ η τρόικα ανεβάζει το ποσό κοντά στα 8,5 δις ευρώ!
Στο ερώτημα για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η διαφορά των 3,5 και πλέον δισεκατομμυρίων, η απάντηση είναι ότι η τρόικα έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία που συνέλεξε η επιτροπή ανταγωνισμού της Κομισιόν, η οποία βρέθηκε στα τέλη του 2013 στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα έχει συνάντηση με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και τηλεδιάσκεψη την ώρα του Eurogroup, για να αποσαφηνιστούν τα στοιχεία.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα προσπαθεί να «εξαντλήσει» το μαξιλάρι ασφαλείας του ΤΧΣ, δίνοντάς το στο τραπεζικό σύστημα.
Η δεύτερη επιλογή είναι να απορροφηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό των επόμενων ετών, κάτι το οποίο όμως, δεν επιθυμούν οι δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com