Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Παρέλαβε την κορβέτα SG-702 TCSG Güven ...





Σύμφωνα με το turkishnavy.net, η τρίτη κορβέτα SG-702 TCSG Güven, παραδόθηκε στη τουρκική Ακτοφυλακή.
Η σύμβαση για την κατασκευή 4 πλοίων από την εταιρεία RMK Marine Shipyard υπεγράφη στις 16 Ιανουαρίου 2007. Οι εργασίες στο πρώτο πλοίο TCSG Dost ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου 2008. Καθελκύστηκε στις 9 Ιουνίου 2010 και έπρεπε να τεθεί σε υπηρεσία το προηγούμενο έτος. Ο σχεδιασμός των πλοίων αυτών βασίζονται στα πλοία κλάσης Sirio από την ιταλική Fincantieri.
Το 88,6 μέτρων μήκος και 12,2 μέτρων πλάτους πλοίο θα διαθέτει ένα πυροβόλο (δύο κάνες) των 40/70 χλστ OTOBREDA Fast Forty και δύο τηλεχειριζόμενες σταθεροποιημένες πλατφόρμες εξοπλισμένες με πολυβόλα των 12,7 χλστ. και ηλεκτροπτικό αισθητήρα ημέρας/νύκτας.
Επιπρόσθετα το πλοίο διαθέτει Σύστημα Ελέχγου Πυρός, Ηλεκτροπτικό Σύστημα, Radar έρευνας, ολοκληρωμένο Σύστημα Επικοινωνιών, ενώ το λογισμικό των συστημάτων που το εξοπλίζουν αναπτύχθηκε από τουρκικές εταιρείες. Το πλήρωμα του αποτελείται από 72 άτομα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 20 ακόμα άτομα.
Επιπρόσθετα τα πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει και ένα ελικόπτερο βάρους 10 τόνων. Το προωστικό σκεύος του νέου πλοίου αποτελείται από δύο κινητήρες ντίζελ MTU 16V1163TB73L συνολικής ισχύος 10400 Kw (συγκριτικά η ιταλική κορβέτα Sirio στην οποία βασίζεται το TCSG Dost, διαθέτει δύο κινητήρες Wartsila NSD W12-V-26 XN συνολικής ισχύος 8640 Kw)  θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων, η αυτονομία του φτάνει τα 3000 ν.μ με ταχύτητα 15 κόμβων, ενώ τα εφόδια του φτάνουν για αποστολές διάρκειας 10 ημερών.
Η νέα κορβέτα της τουρκικής Ακτοφυλακής  διαθέτει νοσοκομειακή υποδομή και θα μπορεί να συμμετέχει στην κατάσβεση πυρκαγιών μετά από ναυτικά ατυχήματα. Τα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου κατασκευάζονται από την εταιρεία Aselsan ενώ οι κονσόλες των συστημάτων των πλοίων από την επίσης τουρκική εταιρεία Ayesas.
Τα δύο πρώτα πλοία SG-701 TCSG Dost και SG-703 TCSG Umut τέθηκαν σε λειτουργία τον Μάιο του 2013. Το τέταρτο πλοίο SG -704 TCSG Yasam έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2015.









defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com