Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟ...Τσίπρας: Τροπολογία - «ασπίδα» για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια ...



«ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»




Νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 24ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επμελητηρίου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τροπολογία - «ασπίδα προστασίας των πολιτών» από την κερδοσκοπική επίθεση στην πρώτη κατοικία, την οποία θα καταθέσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει δύο σκέλη:
-Την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών και την απαγόρευση απολύτως της άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης δανείων και αλληλόχρεών λογαριασμών προς τρίτους.
Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει φτάσει σε τέλμα και αποτελεί απειλή για το λαό και τον τόπο».
Αναφερόμενος στις απειλές κατά της ανώτατης εκπαίδευσης, του ΕΟΠΥΥ, στο θέμα της εκποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά και σε αυτό των ομαδικών απολύσεων υποστήριξε: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραδίδει στην επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μία Ελλάδα σε αποσύνθεση και απόγνωση». 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για τρεις βασικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις: Τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και το άνοιγμα των αγορών από τα καρτέλ της διαπλοκής με πραγματικά ανεξάρτητη και θεσμικά ενισχυμένη επιτροπή ανταγωνισμού.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που αρχίζει να συζητείται απόψε στη βουλή υποστήριξε ότι θα είναι για λίγο και με «ουρά» αφού σύντομα θα αναθεωρηθεί και πάει “αγκαζέ” με το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα 2014-2017.
«Οι δημιουργοί του προβλήματος εντός και εκτός Ελλάδας δεν αποτελούν μέρος της λύσης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε, επίσης, τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για σταθεροποίηση της οικονομίας, για αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας. Επανέλαβε τα περί νομοθέτησης της νέας σεισάχθειας επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα πρότερα επίπεδα και των εργασιακών σχέσεων στο προ μνημονίου καθεστώς.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας κατέθεσε ανοιχτή και ειλικρινή πρόσκληση για συστράτευση, λέγοντας:
«Συστράτευση, στον αγώνα για τη βήμα προς βήμα ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Και συνεργασία για την άμεση αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος. Συστράτευση και συνεργασία στη βάση σταθερών, απλών και ξεκάθαρων κανόνων  και αμοιβαίων δεσμεύσεων. Στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα απαντά ξεκάθαρα στο υπαρξιακό δίλλημα της πατρίδας μας, που είναι λιτότητα ή ανάπτυξη, ύφεση ή παραγωγική ανασυγκρότηση».
Κλείνοντας υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι έτος εκλογών και δήλωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, ζήτησε όμως ευρύτερη στήριξη.














newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com