Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

NEA ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ...




Μια μέθοδο που θα εντοπίζει τον κίνδυνο καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου στα άτομα που έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από αυτά, αναπτύσσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ με τη βοήθεια της γενετικής...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ερευνητές από αμερικανικά πανεπιστήμια και ινστιτούτα έρευνας ενώνουν τις δυνάμεις τους και τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις μελέτες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, προκειμένου να αναπτύξουν μια μέθοδο που θα εντοπίζει εγκαίρως τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων ώστε να προλαμβάνονται.
Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, η μέθοδος θα αναπτυχθεί με βάση τη γενετική και θα εξετάζει τη βιολογία κάθε ανθρώπου, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως οι συνήθειες που ακολουθεί καθημερινά, τα φάρμακα που παίρνει ή έχει πάρει στο παρελθόν κτλ.
Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία, καθώς στα άτομα με υπέρταση, τα οποία ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή, οι γιατροί συχνά χρειάζονται αρκετό καιρό για να διαπιστώσουν ποιά είναι η σωστή δόση του φαρμάκου ή ο σωστός συνδυασμός των φαρμάκων που πρέπει να πάρουν. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να περάσουν ακόμη και μήνες δοκιμών που καταλήγουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Οι επιστήμονες που συμμετέχουν σ' αυτό το πρότζεκτ έχουν πραγματοποιήσει μερικές από τις πιο πρωτοποριακές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ είναι βέβαιοι ότι η μέθοδος που θα αναπτύξουν θα τους βοηθήσει ακόμη και στο να χρησιμοποιούν καλύτερα τις θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν σήμερα.








Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com