Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

"Θα κορυφωθούν τα "κόκκινα δάνεια" τη διετία 2016-2017" ...



Tα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα φθάσουν στη μέγιστη τιμή τους τη χρονική περίοδο 2016- 2017 για λόγους που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την υπερφόρτωση του δικαστικού συστήματος, ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο Συνέδριο του Ελληνομερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Παπασπύρου επισήμανε ότι ο ρυθμός αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει πλέον επιβραδυνθεί, ενώ μιλώντας για το κόστος δανεισμού είπε ότι έχει βελτιωθεί, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ειδικότερα για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον δανεισμό ο κ. Παπασπύρου, επισήμανε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα τραπεζών και κεφαλαίων από ΕΣΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citi για την Ελλάδα και την Κύπρο Grant Carson αναφέρθηκε στον ρόλο των διεθνών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας καθώς και στην παροχή χρηματοδοτικών προϊόντων τόσο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όσο και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και πρόεδρος του συμβουλίου Πιστοδοτήσεων της Attica Bank, Αθανάσιος Ζυγούρης, μίλησε για τις προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος, κάνοντας αναφορά, μεταξύ άλλων, στον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους, τη συνέχιση της προσπάθειας επιστροφής καταθέσεων, τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Το υπουργείο Ανάπτυξης είναι προσανατολισμένο σταθερά στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων

«Το υπουργείο Ανάπτυξης είναι προσανατολισμένο σταθερά στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών για την καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς από το βήμα του συνεδρίου.

Ο κ. Σκορδάς υπενθύμισε επιγραμματικά όσα έχουν προωθηθεί από το υπουργείο και οδήγησαν στο να βελτιωθεί η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας και συμπλήρωσε ότι οι δύσκολες ώρες που περνούν το εμπόριο και η βιομηχανία δεν έχουν περάσει ακόμη, καθώς απαιτείται χρόνος ωρίμανσης ακόμη και για τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει.

«Ο χρόνος ωρίμανσης μπορεί να μικρύνει με τη δική τους συμβολή και προσπάθεια ενώ η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει αποφάσεις μεταρρυθμιστικού περιεχομένου» σημείωσε ο υφυπουργός για να προσθέσει ότι σαφώς η φορολογική επιβάρυνση είναι ένα θέμα που απασχολεί την επιχειρηματικότητα αλλά η χώρα δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο να λαμβάνει αποφάσεις που δεν τις ορίζει η ανάγκη.

Τέλος ο υφυπουργός ανέφερε ότι ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα η διαβούλευση με την αγορά για τις «νέτες» τιμές.









newsitgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com