Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ!!!...Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε φόρο σε όλη την ακίνητη περιουσία!!!!

Πριν λίγο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν διά του εκπροσώπο του ΠΑΣΟΚ Π.Κουκουλόπουλο σε συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζήτησε να φορολογηθεί συνολικά η ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων και όχι το κάθε ακίνητο ξεχωριστά!
Ο Γ.Στουρνάρας το απέρριψε λέγοντας "Καλή ιδ¨εα, αλλά δεν προλαβαίνουμε".
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρότειναν έναν νέο φόρο που θυμίζει τον ΦΑΠ, ο οποίος θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
-   Θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη και όχι ανά ακίνητο
-   Θα προβλέπει ένα αφορολόγητο όριο, χαμηλότερο από τα 200.000 ευρώ που ίσχυε για τον ΦΑΠ.
-   Οι συντελεστές φορολόγησης θα αυξάνονται, όσο αυξάνεται το άθροισμα της περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη, ώστε να προκύπτουν έσοδα 2,9 δισ. ευρώ.
-   Θα προβλέπει απαλλαγές για αναπήρους ή και άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως συνέβαινε με το ΕΕΤΗΔΕ και το ΕΕΤΑ.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κουκουκόπουλος τόνισε ότι «η απάντηση του κ. Στουρνάρα στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιεί τον όρο για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών».
Το κλίμα στη συνάντηση έδειχνε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν το σχέδιο Στουρνάρα και πως, αν δεν δεχτεί τις προτάσεις τους ο κ. Στουρνάρας, το θέμα θα παραπεμφθεί προς συζήτηση στους αρχηγούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά, αφού ο νέος φόρος θα πρέπει να ψηφιστεί έως τον Δεκέμβριο, για να ισχύσει από 1.1.2014.
Ο κ. Σαχινίδης μετέφερε στον Γιάννη Στουρνάρα και τη δυσφορία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν αλλαγές στις γεωγραφικές ζώνες, ώστε να επιδοτούνται για περισσότερα λίτρα και μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων, περιοχές που αδικούνται από το ισχύον σύστημα. Στον κ. Στουρνάρα έφεραν το παράδειγμα τα Τζουμέρκα στα Ιωάννινα που ανήκουν στην Β΄ Ζώνη, ζητώντας να μεταφερθεί στην Α' Ζώνη.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr