Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.... Κύπρος: Ακυρώνεται η άσκηση "Νικηφόρος"





Το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η στρατιωτική άσκηση «Νικηφόρος» δεν θα πραγματοποιηθεί, εφόσον έχει ανακοινωθεί ότι η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει τη στρατιωτική άσκηση «Ταύρος». 
 
Το ίδιο συμβαίνει για πάρα πολλά χρόνια με επίκλιση τις εξελίξεις στο Κυπριακό. 
 
Στρατιωτικοί εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια γιατί η εθνoφρουρά έχει περιοριστεί μόνο σε ασκήσεις μικρής κλίμακας πολλές εκ των οποίων γίνονται επί χάρτου και άνευ στρατευμάτων. Εεπίσης έχει τερματιστεί κάθε κοινή δραστηριότητα με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990 η άσκηση «Νικηφόρος» γινόταν ταυτόχρονα με την ελληνική άσκηση «Τοξότης» και πλοία και αεροσκάφη της Ελλάδας βρισκόντουσαν στη Κύπρο στο πλαίσιο κοινών σχεδιασμών.
 
Σε λίγο όπως πάνε τα πράγματα οι ασκήσεις θα γίνονται με play mobile για λόγους οικονομίας.
 
 








defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com