Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ARMA 3: Το νέο παιχνίδι εξομοίωσης μάχης που διαδραματίζεται στη Λήμνο κυκλοφορεί (!)





Η ρεαλιστικότητα του παιχνιδιού και του τοπίου το χαρακτηρίζουν μοναδικό στο είδος του
Μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών ξεκίνησε η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού προσομοίωσης πολέμου Arma 3. Συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου δόθηκε το πράσινο φως για την δημοσίευση του 1ου επεισοδίου του Campaign με τίτλο “Survive” μετατρέπωντας το Arma σε μια ολοκληρωμένη σουίτα πολέμου.
H ιστορία του παιχνιδιού εξελλίσεται στα 2 νησιά Altis και Stratis προσομοιάζοντας την Λήμνο και τον Άι Στράτη. Η γεωμορφία των νησιών στο παιχνίδι θυμίζει αρκετά το πραγματικό τοπίο και έμφαση δόθηκε και στην αυθεντικότητα των δρόμων και των οικισμών-πόλεων. Για λόγους ασφαλείας οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση ή πολιτική υποδομή στρατηγικής φύσεως έχει αλλοιωθεί χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει ο υψομετρικός χάρτης των νησιών. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό καθώς με τον τρόπο αυτό μια αντίπαλη “συμμαχική” δύναμη μπορεί να προσομοιώσει γωνίες βολής, νεκρούς τομείς και ζώνες κάλυψης των δυνάμεων εισβολής.
Θεωρητικά όμως οποιαδήποτε χώρα έχει πρόσβαση σε υποδομές GIS μέσω κάποιου δορυφόρου τηλεπισκόπησης έχει
παράλληλα και αυτές τις δυνατότητες. Η δημιουργία των ψηφιακών χαρτών απαίτησε μια πολύμηνη προσπάθεια ενώ η φυλάκιση των 2 υπαλλήλων της εταιρείας ανάπτυξης του παιχνιδιού, Bohemia Interactive προκάλεσε 6μηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Ο ένας εκ των δύο πρωην συλληφθεντων,ο Ivan Buchta είναι και ο αρχηγός (Project Lead)  της ομάδας που ανέπτυξε το Arma 3 και η απουσία ήταν κρίσιμη καθώς είναι η κινητήριος δύναμη όλης της ομάδας.
Το σενάριο του παιχνιδιού εξελισσεται στο έτος 2035, 5 χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στην Ελλάδα (στο παιχνίδι δεν αναφέρεται ως Ελλάδα αλλά ως Altis Republic  και οδήγησε στην επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας τύπου Αιγύπτου όπου ο στρατός ελέγχει την κυβέρνηση. Για την επίτευξη εκεχειρίας αποφασίστηκε η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων οι οποίες ανέλαβαν την επιβολή της ειρήνης. Οι ειρηνευτικές δυναμεις αποτελούνται επί το πλείστον από Νατοικές Δυνάμεις. Με την σταδιακή αποχώρηση όμως των Νατοικών Δυνάμεων και την μετατόπιση του Κέντρου βάρους της αμερικανικής διπλωματίας στην αντιμετώπιση της CSAT (Κίνας, Ιράν και συμμάχων τους) δημιουργείται ένα κενό στον Ευρωπαικό χώρο.
“Η ένταση αυξάνεται καθώς οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ φεύγουν από την Δημοκρατίας της Λήμνου (Ελλάδα): μια στρατηγικά λαθεμένη επιλογή ανάμεσα στην δειλή Ευρωπαική επιρροή και την πανίσχυρη ανερχόμενη Ανατολή” αναφέρει μια ανακοίνωση τύπου στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού.
“Στο Arma 3 οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του Ben Kerry, ενός στρατιώτη που είναι μέρος των Νατοικών Δυνάμεων Ειρήνης στην Μεσόγειο. 5 χρονια αφού ο αιματηρός εμφύλιος έφθασε στο τέλος του, το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή δημιουργώντας το δέλεαρ για την CSAT (Ιρανική) πλευρά για την δημιουργία ενός Μεσογειακού Θερμού Επεισοδίου. Ο Ben Kerry μαζι με μέλη των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων πέφτουν θύμα μιας θανάσιμης κατάστασης που τους παγιδεύει σε μια μάχη επιβίωσης….”
defencegreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com