Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ...Για νέες μειώσεις στις συντάξεις πιέζει η τρόικα .....





Επιθετική στάση στο «καυτό» θέμα του Ασφαλιστικού ακολουθεί η τρόικα, καθώς πιέζει για την εφαρμογή της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών από το 2014, με κίνδυνο να δημιουργηθεί μία επιπλέον «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.
Στο ραντεβού που είχαν την Τετάρτη οι -δυο- επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ήταν σαφείς:
Η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% (μέτρο που έχει ήδη ψηφισθεί και πρέπει να εφαρμοστεί ώς το 2016), πρέπει να γίνει από τις αρχές του νέου έτους και να εφαρμοστεί σταδιακά.
Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε έλλειμμα της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, που σε συνδυσμό με τα 500 δισ. ευρώ που αναγνωρίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανοίγει τη «μαύρη τρύπα» των Ταμείων σε -τουλάχιστον- 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να κρίνεται ως αναπόφευκτη μία -οριζόντια- νέα μείωση συντάξεων, εφόσον βεβαίως η τρόικα επιμείνει στις θέσεις της.
Οι αποφάσεις για τα ανοικτά θέματα του Ασφαλιστικού αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και πάντως πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Από σήμερα δουλειά αναλαμβάνουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία θα αξιολογήσουν τα μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνονται στο «μίνι»-νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com