Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ Υ.ΕΘ.Α.;;;ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!! ΕΑΣ, τέλος: 800-1000 εργαζόμενοι απολύονται "εδώ και τώρα": Προς ΕΑΣ-2...





"Κατάπιαν" 100% στην κυβέρνηση το κλείσιμο των ΕΑΣ, βάσει των εντολών που έδωσε η τρόικα.
Πριν λίγο σε σύσκεψη στο Μαξίμου μεταξύ των Α.Σαμαρά και του Ε.Βενιζέλου αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η απόφαση της τρόικα για κλείσιμο όλων των εργοστασίων των ΕΑΣ πλην ενός που θα κατασκευάζει πολεμικό υλικό μόνο για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια παρά τα όσα διαδίδονται από το ΠΑΣΟΚ περί "κόκκινων γραμμών" και άλλων γραφικών.
Θα απολυθούν μόνο από τα ΕΑΣ, 800-1000 εργαζόμενοι.
Απλά για να τους "γλυκάνουν το χάπι" ,ετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ»» ώστε να πληρωθούν για ένα μήνα οι υπάλληλοι.
Τα περί "εκκαθάρισης εν λειτουργία και στήριξη του έργου και της αποστολής της στην παραγωγική διαδικασία" είναι απόλυτες ανακρίβειες. Η τρόικα έχει χαράξει μία πορεία και δεν κάνει πίσω ούτε χιλιοστό, αφού είναι και το πρόστιμο που έχει πέσει στα ΕΑΣ.
Για την ΕΛΒΟ, υπάρχει μία περίπτωση να διασωθεί η εταιρεία, λόγω πολύ χαμηλού χρέους (περί τα 30 εκατ. ευρώ).
Οι δανειστές με σημείωμα που απέστειλαν για τις αμυντικές βιομηχανίες στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου επισημαίνουν ότι δεν δέχονται το εναλλακτικό πρόγραμμα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζουν ότι η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δεν μπορεί να κάνει εξαγωγές και θέτουν στην εληνική κυβέρνηση το δίλημμα: Ή δραματική συρρίκνωση των ΕΑΣ ή άμεση εκκαθάριση της εταιρείας.
«Επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε την δέσμευσή σας από το Μνημόνιο Κατανόησης να υιοθετήσετε τις μη αναστρέψιμες αποφάσεις-δεσμεύσεις τις οποίες οφείλετε να έχετε υλοποιήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013», επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης των δανειστών και θέτουν τελεσίγραφο 57 ημερών για την δραστική αναδιάρθρωση ή το άμεσο κλείσιμο των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών.
Κατά την άποψη των στελεχών της τρόικας, η τελευταία πρόταση που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από επεξεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Αμύνης δεν είναι συμβατή με τους κοινοτικούς κανόνες.
Η τρόικα αφήνει μόνο ένα παράθυρο να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρείας ΕΑΣ εάν η «αναδιαρθρωμένη» επιχείρηση λειτουργεί μόνο για την κάλυψη των αναγκών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όπλα και πυρομαχικά.
«Για το λόγο αυτό σας καλούμε να λάβετε υπ' όψιν σας εναλλακτικά σχέδια, είτε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω σημαντικής συρρίκνωσης κατά τρόπο ώστε να περιοριστούν οι δραστηριότητες της εταιρείας σε ό,τι είναι απολύτως αναγκαίο για να καλυφθούν οι ανάγκες της ελληνικής εθνικής άμυνας (οπότε μπορεί να εφαρμοστεί το άρθρο 346 του Κοινοτικού Δικαίου), είτε προς την κατεύθυνση της άμεσης εκκαθάρισης», αναφέρουν οι δανειστές και υπαγορεύουν πέντε προαπαιτούμενα που θα πρέπει να εκπληρώνει το τελικό σχέδιο:
1) η νέα εταιρεία να εξυπηρετεί τις ελληνικές αμυντικές ανάγκες,
2) να έχει συρρικνωθεί δραστικά η παλαιά εταιρεία,
3) η νέα εταιρεία να είναι βιώσιμη και σε καμία περίπτωση ζημιογόνα,
4) το διάδοχο σχήμα να μην παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία και να μην λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και
5) η βιωσιμότητα της νέας εταιρείας «ΕΑΣ 2» να αποδειχθεί εντός περιόδου 24 μηνών.
Ούτε λόγος δεν γίνεται για την παλαιά πρόταση που προέβλεπε να παραμείνουν στην εταιρεία 341 εργαζόμενοι και να απολυθούν περίπου 500.





defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com