Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Δεκατρείς νεκροί στο Navy Yard Ουάσιγκτον – Ομπάμα: Θα λογοδοτήσουν – (Φωτογραφία δράστη) ...





Δεκατρεις νεκροί συμπεριλαμβανομένου και του δράστη, αλλά και πολλοί τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της επίθεσης ενός οπλοφόρου σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον. Ενας οπλοφόρος, ο Ααρον Αλέξις από το Τέξας (φωτογραφία) είναι νεκρός. Η αστυνομία αναζητούσε άλλους δύο, αλλά φαίνεται ότι οι πληροφορίες που έδωσαν οι αρχές δεν ίσχυαν…
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα λογοδοτήσουν ο δράστης ή οι δράστες της “άνανδρης” επίθεσης που σημειώθηκε σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στο Νέιβι Γιαρντ της νοτιοανατολικής Ουάσινγκτον.
Στην αρχή της ομιλίας του για την αμερικανική οικονομία ο Ομπάμα είπε ότι έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και ότι στόχος των πυροβολισμών ήταν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.
“Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με ένα περιστατικό μαζικών και αδιάκριτων πυρών. Σήμερα, έγινε σε μια στρατιωτική εγκατάσταση της πρωτεύουσάς μας. Πρόκειται για πυροβολισμούς που στόχευαν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό” του στρατού, πρόσθεσε.
Embedded image permalink
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που πήγαιναν στη δουλειά τους, που έκαναν τη δουλειά τους για να είμαστε εμείς προστατευμένοι. Πρόκειται για πατριώτες. Γνωρίζουν τους κινδύνους που συνεπάγεται μια αποστολή στο εξωτερικό, όμως σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με μια αδιανόητη βία, που δεν περίμεναν να συναντήσουν εδώ. Είπα με σαφήνεια ότι θέλω να γίνει μια αψεγάδιαστη έρευνα, ότι οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν”, συνέχισε.
“Καθώς θα προχωρά αυτή η έρευνα, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε πως εκείνοι που διέπραξαν αυτήν την άνανδρη πράξη θα λογοδοτήσουν”, υποσχέθηκε.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Νεκρός έπεσε ένας άνδρας που φέρεται να ήταν ο ένοπλος που νωρίτερα άνοιξε πυρ σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον, προκαλώντας πολλά θύματα, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λένιερ, ενώ πρόσθεσε ότι «δύο ακόμη δράστες» φέρονται να εμπλέκονται στη επίθεση αυτή. ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι ότι μάλλον υπάρχουν δύο ακόμη δράστες που δεν έχουμε εντοπίσει σε αυτό το στάδιο», είπε η Λένιερ.
Σύμφωνα με την ίδια, οι άνδρες οι οποίοι αναζητούνται είναι ένας λευκός κι ένας μαύρος, οι οποίοι φορούν στολές στρατιωτικού τύπου. Κατά την Λένιερ, οι αρχές δεν πιστεύουν ότι είναι στελέχη των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.
Νωρίτερα μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ουάσινγκτον είχε δηλώσει ότι πέντε άνθρωποι είχαν δεχθεί πυροβολισμούς στο κεντρικό κτίριο Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), μεταξύ αυτών ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ένα ακόμη μέλος των δυνάμεων ασφαλείας. Στο κτίριο όπου συνέβη το περιστατικό εργάζονται περίπου 3.000 άνθρωποι.
Ένας αστυνομικός και δύο γυναίκες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως σημείωσε από την πλευρά της η Τζάνις Ορλόφσκι διοικητής του νοσοκομείου Washington Hospital Centre.
Μία από τις γυναίκες είναι τραυματισμένη στον ώμο και η άλλη στο κεφάλι και το χέρι, ενώ ο αστυνομικός βρίσκεται ακόμη στο χειρουργείο. «Οι πιθανότητες επιβίωσής τους είναι πολύ καλές», πρόσθεσε η Ορλόφσκι.
Το νοσοκομείο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα καθώς οι αρχές «μας έχουν πει ότι πιστεύουν πως θα διακομιστούν εδώ και άλλα θύματα», σημείωσε η ίδια.
Η Ορλόφσκι εκτίμησε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένα «ημιαυτόματο όπλο» βάσει των μαρτυριών των θυμάτων.
Αρκετοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι έχουν τραυματιστεί όταν τουλάχιστον ένας δράστης άνοιξε πυρ στο κεντρικό κτίριο του NAVSEA.
Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, υπάρχουν 12 νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί και άλλοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή και ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών, ενώ πρόσθεσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.
«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί αρκετές φορές για την εξέλιξη της κατάστασης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος. «Ο πρόεδρος ζήτησε από την ομάδα του να παραμείνει σε επικοινωνία με τις ομοσπονδιακές αρχές, περιλαμβανομένων του FBI και του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τους τοπικούς αξιωματούχους», πρόσθεσε ο ίδιος.
Δεκάδες οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή και έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα κτιρίων, που βρίσκεται 1,6 χιλιόμετρο νότια του Καπιτωλίου.


Photo NBC via FBI






http://mignatiou.com/?p=12609#ixzz2f5m5BeQG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com