Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Γ.Γ. ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Μια απόφοιτη Λυκείου (με αποδοχές όμως πανεπιστημιακής εκπαίδευσης!) διόρισε ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή… Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα δημιουργείται από την απόφαση της υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή να διορίσει ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της μια απόφοιτη Λυκείου η οποία όμως θα αμείβεται με αποδοχές  πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως αναφέρει σε ερώτηση του ο Νίκος Νικολόπουλος. Μπορεί η τοποθέτηση αυτή, όπως και το μισθολογικό καθεστώς που τη συνοδεύει, να καλύπτονται από το γράμμα του νόμου, όμως το θέμα έχει (ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως η σημερινή) και μια πιο ουσιαστική -και πολιτική- διάσταση που προφανώς η υφυπουργός παρέβλεψε. Ενας τέτοιος διορισμός, που φέρει και την υπογραφή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, παίρνει τον χαρακτήρα πρόκλησης καθώς σημειώνεται την ίδια στιγμή που τίθενται σε κινητικότητα και οδηγούνται στην απόλυση χιλιάδες άλλοι υπάλληλοι οι οποίοι μάλιστα διαθέτουν πτυχία καθώς και μεταπτυχιακούς τίτλους. Στον κυκεώνα αυτό έχει μπει και ο χώρος της Υγείας που εκτός από την κινητικότητα πλήττεται από τις περικοπές σε μισθούς και θέσεις εργασίας. Επίσης δεν παύει να είναι εξ αντικειμένου προκλητικό το γεγονός ότι ένας απόφοιτος Λυκείου, επειδή είναι στενός συνεργάτης υπουργού, θα εισπράττει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα αντιστοιχούν στις σπουδές του την ώρα που για όλους τους άλλους εργαζόμενους εφαρμόζεται πλέον, κατά τρόπο αδυσώπητο, το αντίθετο! Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Αυγούστου έχοντας υπογραφεί από τον κ. Γεωργιάδη στις 29 Ιουλίου. Και όπως αναφέρει «διορίζεται η Αθανασία Χατζηβασιλείου, απόφοιτη Λυκείου, σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο Πολιτικό Γραφείο της υφυπουργού Υγείας Ζ. Μακρή, ως Διευθύντρια του Γραφείου». Αμέσως μετά η απόφαση προβλέπει ότι «στην ανωτέρω θα καταβάλλονται οι αποδοχές του ΜΚ 4 του Α” βαθμού της Π.Ε (δηλαδή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) κατηγορίας». Το πρόβλημα που δημιουργείται για την κυβέρνηση από τέτοιες επιλογές φαίνεται και από το γεγονός ότι, με τη δημοσιοποίηση του διορισμού, δεν έχασε την ευκαιρία για να εξαπολύσει τα βέλη του ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος Και θέτοντας το ερώτημα «πώς γίνεται στην Ελλάδα του Μνημονίου απόφοιτος Λυκείου να αμείβεται με μισθολόγιο πτυχιούχου» κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να εξηγήσει «αν αυτό εννοούσε με το ρηθέν “τι εστί βερύκοκο’». - See more at: http://arouraios.gr/2013/09/apofoiti-lykeiou-me-mistho-panepistimiakis-ekpaideusis/#sthash.VCk7pHo7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr