Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κατά Καμμένου για τον Πάχτα – Σιωπή για το αρσενικό στο νερό της Χαλκιδικής





Αγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο τον Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά και από την παρέμβαση της εισαγγελίας για τη φράση του κ.Πάνου Καμμένου περί «λιντσαρίσματος» του δημάρχου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα, ενώ απευθυνόταν σε κατοίκους της Χαλκιδικής οι οποίοι κατήγγειλαν ότι λόγω των εξορύξεων, στο πόσιμο νερό ανιχνεύτηκε αρσενικό πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.
Με τη Νέα Δημοκρατία να χαρακτηρίζει τον κ. Καμμένο γνήσιο εκφραστή της Χρυσής Αυγής, ο επικεφαλής των Αν.Ελ. επέστρεψε τα «κατηγορώ» κατηγορώντας τα κόμματα της συγκυβέρνησης για «διαπλοκή» με τους εργολάβους και αδιαφορία ακόμη και απέναντι στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν πολίτες για χάρη των «χρυσών επιχειρηματικών συμφωνιών».
Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της φράσης που είπε ο κ. Καμμένος για τον κ. Πάχτα («Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετε τον») όταν κάτοικοι της Χαλκιδικής του έθεσαν το θέμα της εμφάνισης τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής. Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος».
Χέρι χέρι με τη ΝΔ, με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Πάχτα, έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών. Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής».
«Οταν παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στις Σκουριές θα παραδοθώ μόνος μου»
Η επίθεση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένο ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέαςγια το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου».
Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε ο κ. Καμμένος, «στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία και τους εργολάβους που τους στηρίζουν, αίρει τη διαγραφή Πάχτα. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, κατά τη συγκυβέρνηση, μπορούν να συνεχίζουν να πίνουν αρσενικό για να μη θιχτούν τα συμφέροντα της κομπίνας της εξόρυξης χρυσού». Και σε όρι αφορά στις αιχμές για τη ΧΑ ο επικεφαλής των Αν.Ελ. τόνισε ότι «η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ κ. Βορίδη για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον ταυτίζει με την Χρυσή Αυγή».
ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία η αναφορά Καμμένου – Δεν έδειξε η εισαγγελία την ίδια σπουδή για τους χρυσαυγίτικους τραμπουκισμούς
Η αναφορά του κ. Καμμένου είναι πολιτικά ακραία και άστοχη, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία επισημαίνεται όμως ότι «η σπουδή της εισαγγελίας να ασκήσει δίωξη εναντίον του, μετά μάλιστα από προτροπή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, γεννά ερωτήματα, όταν την ίδια στιγμή βουλευτές και στελέχη των νεοναζί τραμπούκων της ΧΑ προκαλούν και επιτίθενται αδιακρίτως και κατ΄ εξακολούθηση σε πολίτες και δημάρχους, μένοντας στο απυρόβλητο.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γίνονται επιλεκτικές διώξεις και χρειάζεται να εισηγηθεί το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού;
ΥΓ. Ακόμα περιμένουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταδικάσει την επίθεση μελών της ΧΑ σε μέλη του ΚΚΕ».


nes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com