Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ουάσιγκτον μας στέλνει δέκα ελικόπτερα "Σινούκ" από τα αποθέματά της ...





Γιάννης Κοκκινίδης 
Δέκα μεταφορικά ελικόπτερα τύπου Σινούκ θα ενισχύσουν την Ελληνική Αεροπορία Στρατού ! Έτσι σύντομα θα ανέβει ο  υπάρχοντας στόλος,  του ιδίου τύπου,  από τα δεκαπέντε στα εικοσιπέντε Σινούκ. 
Την είδηση αυτή γνωστοποίησε στα Μ.Μ.Ε σήμερα το μεσημέρι ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού υποστράτηγος Βασίλης Δήμος σε  ομιλία του κατά την  επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου στη βάση τους, στην Πάχη Μεγάρων. Ο υπουργός βρέθηκε εκεί προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90 , τα οποία  θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές ισχύος.   
Συγκεκριμένα  ο υποστράτηγος Βασίλης Δήμος είπε ότι  «έχει δρομολογηθεί η προμήθεια της χώρας με δέκα ελικόπτερα  Σινούκ από τα αποθέματα της Αμερικάνικης Αεροπορίας Στρατού». Η εξέλιξη αυτή  θα αναβαθμίσει  την μεταφορική ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς μπορεί το καθένα  από τα ελικόπτερα αυτά να μεταφέρει έως και 50 καταδρομείς. 
Έως τώρα είχαμε ένα τάγμα ελικοπτέρων Σινούκ αλλά με την παράδοση των άλλων δέκα θα μπορέσουν να δημιουργηθούν δύο τέτοια τάγματα. Το αίτημα παραχώρησης στην Ελλάδα των συγκεκριμένων  μεταφορικών ελικοπτέρων από τα αποθέματα του Αμερικανικού  Στρατού είχε υποβληθεί και πρόσφατα κατά το ταξίδι του υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον
Η έλευση των δέκα Σινούκ και η ολοκλήρωση της παράδοσης των ελικοπτέρων ΝΗ-90 θα επιτρέψει στην Αεροπορία Στρατού να αποσύρει ένα μεγάλο αριθμό ελικοπτέρων τύπου Χιούϊ που είναι αρκετά παλιά  με περιορισμένες δυνατότητες. 
Ας ελπίσουμε ότι τα δέκα ελικόπτερα τύπου Σινούκ που θα μας παραχωρήσει η Ουάσιγκτον θα είναι σε καλή κατάσταση και δεν θα απαιτήσουν μεγάλο κόστος συντήρησης-επισκευής  για να καταστούν επιχειρησιακά αξιόπιστα.






newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com