Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Τρύπα» 4-4,5 δισ. βλέπει ο Σόιμπλε στο ελληνικό πρόγραμμα...




Στα 4-4,5 δισ. ευρώ εκτιμά το χρηματοδοτικό κενό στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τα σχόλια που έκανε ο Σόιμπλε σε συνεδρίαση της επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό, ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) σε θέματα προϋπολογισμού, Νόρμπερτ Μπάρτλε, δήλωσε: «Με τα σημερινά δεδομένα, μιλάμε για περίπου 4- 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ».
O κ. Μπαρτλε μετέφερε ενημέρωση του κ. Σόιμπλε, η οποία είχε πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ωστόσο, μετά από αυτή τη συνεδρίαση, αν και παραδέχθηκε ότι η Αθήνα θα χρειαστεί επιπλέον χρήματα, αρνήθηκε να μιλήσει για ακριβές ποσό.
«Ως το τέλος του 2014 έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στην εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις είναι μικρότερα από ό,τι είχε υπολογιστεί, ενώ είναι ακόμη υπό συζήτηση η συμφωνημένη επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά προγράμματα βοήθειας».
«Από αυτά μπορεί να προκύψει μια επιπλέον ανάγκη το 2014. Σε ό,τι αφορά το μέγεθος, δεν μπορώ να δώσω αξιόπιστη πληροφόρηση», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στις πιθανότητες μιας αναδρομικής ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχουν.
Βουλευτές, οι οποίοι ήταν παρόντες στην συνεδρίαση της Επιτροπής, δήλωσαν ότι ο κ. Σόιμπλε τους απέκλεισε ξεκάθαρα το ενδεχόμενο.


likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com