Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Εκβιασμοί, απειλές ,λογοκρισία σε απόστρατους και μια συνέντευξη του Onalert, που ανάβει φωτιές.Οι αντεγκλήσεις ,οι διαφωνίες και οι δημόσιες συγκρούσεις, μεταξύ στρατιωτικών απόστρατων και εν ενεργεία φαίνεται ότι δεν είναι οι μόνοι -θεμιτοί- τρόποι αντιπαράθεσης στον χώρο που τελευταία κλονίζεται από διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει πολύ παρασκήνιο που φθάνει ακόμη και σε επίπεδο απειλών και εκβιασμών! 

Πολλά ακούγστηκαν και όλα αποδίδονταν σε φήμες που προκαλούσε ο εκνευρισμός της αντιπαράθεσης. Φαίνεται ότι όμως για όλα αυτά υπάρχει βάση και επιβεβαιώνεται το “όπου υπάρχει καπνός,υπάρχει και φωτιά”.Ο υποναύαρχος ε.α Γιάννης Ντουνιαδάκης, για πρώτη φορά δημοσίως περιγράφει μια μάλλον αρρωστημένη κατάσταση. Μ΄ ένα μικρό κείμενό του στο facebook ,λέει λίγα αλλά αφήνει να εννοηθούν πολλά:

“Στην αρχή είπαμε ότι πρόκειται για τυχαία γεγονότα. Αργότερα είπαμε μάλλον δεν αστειεύονται! Μήπως όμως τελικά «έβγαλαν τους Γκοτζαμάνηδες»;
Δείτε την σειρά κάποιων μόνο γεγονότων, που αντικειμενικά δεν μπορεί παρά να συνδέονται μεταξύ τους:
• Φραστική επίθεση προς τον εκπρόσωπο των εε αξιωματικών του ΠΣ κατά την τελευταία σύσκεψη του αρχικού ΣΟΔ στην ΕΑΑΝ παρουσία πολλών.
• Συμπερίληψη σε κείμενο υπογραφών εκπροσώπων του ΣΑ/ΣΤΥΑ και της ΠΕΑΠΣ χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους
• Πιέσεις σε μέλη του ΔΣ φορέων
• Δημόσια λεκτική επίθεση και απειλή («θα μου το πληρώσεις») από πρόεδρο «θεσμικής» προς τον εκπρόσωπο των εε αξιωματικών του ΠΣ.
• Πιέσεις και απειλές σε μέιλ και τηλέφωνα συναδέλφων.
• Ξαφνική αντικατάσταση του προέδρου φορέα ΝΠΙΔ με πρωτοβουλία του ίδιου από προγραμματισμένη ζωντανή συνέντευξη σε ιστοσελίδα (προφανώς δεν ήταν λόγοι υγείας)
• Προβοκατόρικη ανάρτηση στην ιστοσελίδα «βετεράνος» με στόχο τον Νίκο Παπαναστάση.
• «Εισβολή» σε σπίτι συναδέλφου μέρα μεσημέρι και κλοπή ηλ. υπολογιστών”.

Τα όσα γράφει ο κ.Ντουνιαδάκης είναι άκρως ανησυχητικά και σοβαρά. Και προέρχονται από έναν άνθρωπο που γενικώς δεν υπερβάλλει. Ανάμεσα σ΄ όσα αναφέρει ο κ.Ντουνιαδάκης είναι και η “ξαφνική αντικατάσταση” προέδρου Ένωσης από ζωντανή συνέντευξη σε ιστοσελίδα. Είναι προφανές ότι “φωτογραφίζει” την συνέντευξη του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Onalert, η οποία δεν έγινε λόγω προσωπικού κωλύματος του προέδρου. Αυτή ήταν η δικαιολογία για την αντικατάσταση του κ.Παπακωνσταντίνου από το μέλος της ΑΝΕΑΕΔ Νίκο Παπαναστάση και είναι απολύτως σεβαστή. Ωστόσο προκύπτει ένα ερώτημα με τα όσα αναφέρει ο κ.Ντουνιαδάκης στο κείμενό του. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην δικαιωθεί.  

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr