Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τουρκία: Αντίο στο ΔΝΤ μετά απο 52 χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Η Τουρκία σε λίγες ημέρες ξεχρεώνει και λέει οριστικό "αντίο" στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). 
Συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου η Άγκυρα θα πληρώσει την τελευταία δόση ύψους 422.1 εκατομμυρίων δολαρίων στο ΔΝΤ και μετά από 52 χρόνια δεν θα χρωστά ούτε ένα δολάριο στο Ταμείο.



Το 2002 το ύψος του δανείου που είχε η Τουρκία είχε φτάσει τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια στα πλαίσια της συμφωνίας οικονομικής βοήθειας που είχε λάβει η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης που είχε ξεσπάσει. Και τις προηγούμενες δεκαετίες η Τουρκία είχε συνάψει παρόμοιες συμφωνίες. Συνολικά τα 66 χρόνια όπου η Τουρκία ξεκίνησε να έχει συναλλαγές με το ΔΝΤ έχει λάβει ως διάφορα δάνεια 50 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η οριστική αποπληρωμή του χρέους της Τουρκίας θεωρείται μεγάλη επιτυχία από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ίσως και η ημερομηνία αποπληρωμής να επελέγη για συγκεκριμένους λόγους καθώς ο τούρκος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 15 Μαΐου και την επόμενη μέρα θα έχει συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα. Όταν η χώρα του δεν θα έχει χρέος στο ΔΝΤ ίσως και να αισθάνεται οικονομικά τουλάχιστον , πιο ισχυρός σε σύγκριση με το παρελθόν.
 


onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com