Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ποιος είναι τελικά ο Τσέχος κροίσος που αγοράζει Ελλάδα.



Τι κάρμα στα αλήθεια μπορεί να έχει κάποιος που σε ηλικία 42 ετών έχει προλάβει να κάνει δύο γάμους, δύο παιδιά και πάνω από 2 δισ. δολάρια περιουσία περνώντας τον περισσότερο χρόνο του μέσα σε ένα αεροπλάνο?

Ο μόνος ίσως που θα μπορούσε να απαντήσει είναι ο κ. Γίρι Σμετς, ο οποίος όπως όλα δείχνουν την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συν τοις άλλοις και ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ. Ο Τσέχος επιχειρηματίας, ειδικός στις επενδύσεις σε δύσκολες και ταραγμένες περιόδους, έχει την πλειοψηφία στην Emma Delta, τη μοναδική εταιρεία που «χτύπησε» και διεκδικεί το 33% του ΟΠΑΠ, και είναι από τους ελάχιστους ξένους επιχειρηματίες σήμερα στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία. Και ο ΟΠΑΠ δεν είναι η μοναδική επένδυση που έχει τραβήξει την προσοχή του. 
Σε ανύποπτο χρόνο είχε επενδύσει στην Τράπεζα Πειραιώς και οι πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι θα συμμετάσχει και στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. Ταυτόχρονα συμμετέχει από κοινού με τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και στον διαγωνισμό για την αγορά της ΔΕΣΦΑ, ενώ άλλες πληροφορίες τον φέρουν να είναι σε διαπραγματεύσεις με ελληνικές εταιρείες για επενδύσεις στον τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών, αλλά και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο κ. Σμετς σήμερα δραστηριοποιείται μέσω της προσωπικής του εταιρείας Emma Capital, την οποία ίδρυσε πέρυσι το καλοκαίρι όταν αποχώρησε από το fund PPF. Το PPF, ή αλλιώς Primary Privatization Fund, ιδρύθηκε το 1991 από τον στενό φίλο του, τον κ. Πετρ Κέλνερ.
 Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com