Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πως το ακτινολογικό του ΙΚΑ της Κω “ντυθηκε στο χακι” – Τι δήλωσε ο πρωην Αρχηγος ΓΕΣ Στρατηγος Κ. Γκινης.



«Είναι προσωρινή αυτή η λύση» δήλωσε στον «Σ» ο π. αρχηγός ΓΕΣ. Κ. Γκίνης
«Το μηχάνημα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση» δήλωσε στον «Σ» ο υπεύθυνος του ΕΟΠΥΥ Κω Γ. Κουτούζης, μετά τον έλεγχο από τεχνικούς την προηγούμενη εβδομάδα


Με δεδομένες τις, θετικές σε ένα βαθμό, εξελίξεις στο θέμα του βοηθού ακτινολόγου για τη λειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του ΙΚΑ Κω, ήρθαν στην Κω την προηγούμενη εβδομάδα τεχνικοί από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο το μηχάνημα είναι σε θέση να λειτουργήσει.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι, σε επικοινωνία του «Σ» με τον αποστρατεύσαντα αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη προ δεκαημέρου (πριν αποστρατευτεί ως «ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του»), είχε δηλώσει ότι, άμεσα θα έφτανε στην Κω τεχνικός ακτινολόγος, όμως είχε ξεκαθαρίσει πως, «θα είναι μία λύση προσωρινή».
Να θυμίσουμε ότι, ο π. αρχηγός ΓΕΣ είχε γίνει δέκτης αιτήματος του βουλευτή Δωδ/σου Μάνου Κόνσολα πριν από περίπου τρεις μήνες, για να μεσολαβήσει ο στρατός με δικό του προσωπικό ώστε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο Εργαστήριο.
Έτσι, σε συνεννόηση με τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Κω Ευάγγελο Λιακόπουλο, ο στρατιώτης - τεχνικός ήρθε στην Κω και συναντήθηκε με τους τεχνικούς του ΕΟΠΥΥ την περασμένη Παρασκευή. Τυπικά όπως, πρέπει να έρθει και η διαταγή.
«Έχει φύγει έγγραφο από εμένα με θετική εισήγηση προς την ΑΣΔΕΝ» δήλωσε στον «Σ» ο κ. Λιακόπουλος, όπως, με δεδομένες τις, ξαφνικές όπως έχουν χαρακτηριστεί, αλλαγές στην ηγεσία του στρατού, περιμένει να ενημερωθεί ο καινούργιος Διοικητής ΑΣΔΕΝ ΑντιστράτηγοςΕυστάθιος Πανυτσίδης μέσα στην εβδομάδα και να ξεκινήσει η διαδικασία λειτουργίας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του ΙΚΑ - εφόσον βέβαια συμφωνήσει η νέα στρατιωτική ηγεσία - το επόμενο 15θήμερο. Πάντα, καλώς εχόντων των πραγμάτων…
Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι, ο κ. Κ. Γκίνης παρέδωσε ήδη στον νέο αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο.

«Το μηχάνημα είναι σε αρίστη κατάσταση» δήλωσε στον «Σ» ο υπεύθυνος του ΕΟΠΥΥ Κω γιατρός Γιάννης Κουτούζης, εξηγώντας πως, ο μόνιμος γιατρός του ΕΟΠΥΥ ακτινολόγοςΚώστας Αναγνώστου, θα μετακινηθεί στο κτίριο του ΙΚΑ αμέσως μόλις έρθει η γραπτή διαταγή του υπουργείου, η οποία αναμένεται εντός των ημερών.
Ο στρατιώτης – τεχνολόγος προσφέρει, προς το παρόν, τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Κω.

Αυτό που αξίζει να προσεχθεί είναι ότι, η «λύση» που έδωσε ο Στρατός είναι προσωρινή. Πρόκειται στην ουσία για ένα «μπάλωμα», χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία του. Με αυτό ως δεδομένο, οφείλουμε ως τοπική κοινωνία, μαζί με τις τοπικές αρχές και τους βουλευτές, να πιέσουμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού έτσι ώστε, να μην γυρίσουμε στα… παλιά μετά από λίγους μήνες. Ήδη μας έχουν αναγκάσει σε πλείστα όσα πισωγυρίσματα.

πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com