Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αλλαγές στον "συνδικαλισμό" των αστυνομικών επιχειρεί η κυβέρνηση-Στόχος οι στρατιωτικοί.



Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Προβληματίζει τους <<χακί>> συνδικαλιστές η (αποτραπείσα την τελευταία στιγμή) προσπάθεια τμήματος της κυβέρνησης να βάλει χέρι ,όπως λένε συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αστυνομικών. 




Και αυτό γιατί σε εκπροσώπους των <<χακί>> εκπροσώπων ανά την Ελλάδα φτάνουν κάποιες (αόριστες αυτή την στιγμή) πληροφορίες πως ανάλογες σκέψεις ''σέρνονται'' σε κάποια κυβερνητικά γραφεία με στόχο τον ''έλεγχο'' του αναδυόμενου, ειδικής μορφής, ''συνδικαλισμό'' στο χώρο των ενόπλων Δυνάμεων.

Το θέμα με τον συνδικαλισμό στην ΕΛΑΣ - που έγινε πολιτικό και με πιθανές ...χακί προεκτάσεις - προκλήθηκε από τροπολογία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η οποία είχε ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και έφερνε, όπως ειπώθηκε, σημαντικές αλλαγές στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αστυνομικών, καθώς με αυτήν προωθούνταν η ίδρυση νέων συνδικαλιστικών Ενώσεων των Αστυνομικών ανά νομό, ενώ άλλαζε και ο τρόπος εκλογής αντιπροσώπων και οργάνων με την εισαγωγή ενιαίου ψηφοδελτίου. Η τροπολογία, που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων των Αστυνομικών, αρχικά φερόταν να είχε ενταχθεί σε άλλο νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα κατατεθεί.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ήταν αντίθετη, ενώ τοπικές Ενώσεις αστυνομικών εξέδωσαν ανακοινώσεις καταγγέλλοντας τις συγκεκριμένες διατάξεις «ως ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση μας».

Η απόσυρση

Όμως την περασμένη εβδομάδα, και ενώ ο υπουργός, Νίκος Δένδιας, βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, μεταφέρθηκε - από παράγοντες του Μαξίμου ; - στο πολυνομοσχέδιο με στόχο να περάσει άμεσα και χωρίς πολλά-πολλά.

Αμέσως άρχισαν τα ''όργανα'' από τους συνδικαλιστές, που ειδοποίησαν τα άλλα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, κ. Τάκη Μπαλτάκο, λέγοντάς του πως δεν θα ψηφίσει.Το ίδιο έγινε και από την ΔΗΜΑΡ. Το αποτέλεσμα ήταν η τροπολογία να αποσυρθεί αλλά χωρίς να είναι σαφές αν ο κ. Δένδιας θα την ξαναφέρει.

Η νέα <<πράσινη>> προειδοποίηση

Το απόγευμα της Κυριακής πάντως,λίγο πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου,το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του έσπευσε να προειδοποιήσει - για άλλη μια φορά - το Μαξίμου ότι δεν δέχεται πλέον τετελεσμένα. Με ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

<<Η προβληματική διάταξη που είχε εισάγει στο πολυνομοσχέδιο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αποσύρθηκε σήμερα κατόπιν δικαιολογημένων αντιδράσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων και ενεργειών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Επρόκειτο για ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των οργανώσεων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στον τρόπο εκλογής της ηγεσίας τους. Κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και χωρίς ενημέρωση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ,. θεωρεί θετική την απόσυρση της διάταξης αυτής. Ζητά πλήρη ενημέρωση για τις πολιτικές που ασκούνται στο Υπουργείο, τις Υπηρεσίες του και στα Σώματα Ασφαλείας. Μονομερείς αποφάσεις δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν θέση στην σημερινή κυβέρνηση ευρύτερης συνευθύνης>>.

Δύο παρατηρήσεις:

- Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν την γενίκευση της διατύπωσης που υπάρχει στην τελευταία φράση της ανακοίνωσης ...
- Γνώστες της <<χακί>> εκπροσώπησης δεν περιμένουν ρυθμίσεις ίδιου τύπου με την αποπειραθείσα στην ΕΛΑΣ, αλλά άλλης μορφής, με στόχο πάντως τον ίδιο: Τον ''έλεγχο''...

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com