Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Στα άδυτα των κομάντος!!!!!!!!!!!!!!!!




Είναι οι «Τζέιμς Μποντ» των ΗΠΑ, που έχουν φέρει εις πέρας μερικές από τις πιο σύνθετες αποστολές, με χρήση τεχνολογίας αιχμής και αυτοπειθαρχία που κατακτάται μετά από πολύ συστηματική εκπαίδευση.


 Ο λόγος για τους άνδρες της ομάδας SEALS, της επίλεκτης μονάδας των Αμερικανών πεζοναυτών, που απαρτίζεται από 2.400 άτομα και έχει στο ενεργητικό της αποστολές όπως αυτή της εξόντωσης του Ομπάμα μπιν Λάντεν το 2011. Τη μοναδική δυνατότητα να γνωρίσει κανείς από κοντά τον κόσμο αυτών των ανδρών με την ατσάλινη πειθαρχία δίνει ένα νέο βιβλίο που αποτελεί προϊόν δουλειάς έξι χρόνων, αλλά και επίπονου lobbying, μέχρι να μπορέσει να πάρει το πράσινο φως από τον αμερικανικό στρατό.
Το «United States Naval Special Warfare», που περιλαμβάνει 931 φωτογραφίες από τη ζωή των κομάντος της SEALS, αλλά και κεφάλαια που έχουν γράψει οι ίδιοι οι άνδρες της ομάδας, υπογράφει ο Γκρεγκ Μάτιεσον. Ο ερευνητής περιγράφει άνδρες που έχουν κατάρτιση πανεπιστημιακού επιπέδου, μιλούν αρκετές ξένες γλώσσες και λειτουργούν με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Ενδεικτική ως προς αυτό είναι μια φωτογραφία που υπάρχει στο βιβλίο και δείχνει μέσα σε μια τεράστια πισίνα μια ομάδα ανδρών, οι οποίοι βυθίζονται με τα χέρια τους ενωμένα στη μέση τους, καθώς έχουν την εντολή να πιάσουν με τα δόντια τους τις μάσκες τους που βρίσκονται στον πυθμένα της πισίνας. Αυτό που οι περισσότεροι θα βίωναν ως αγωνιώδη προσπάθεια, αυτοί οι άνδρες το αντιμετωπίζουν με ηρεμία και αρμονικές κινήσεις που αποπνέουν σιγουριά ότι μπορούν να αναπνεύσουν από κάποια... αόρατα βράγχια!
«Κανείς δεν έχει γράψει ποτέ βιβλίο που να αποκαλύπτει το σύνολο όσων κάνουν οι SEALS. Δείχνουν μόνο κάποια αποσπασματικά κομμάτια. Σε αυτό το βιβλίο θα βρει κανείς την ιστορία του σώματος που ξεκινάει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ και αποκαλύψεις για τις μελλοντικές του δυνατότητες» σχολιάζει ο Μάτιεσον. Από το... μέλλον των SEALS έρχεται και ένα υποβρύχιο όχημα ικανό να μεταφέρει οκτώ άνδρες σε βάθος 182 μέτρων, με αυτονομία 1.600 χιλιομέτρων, το προσχέδιο του οποίου αποκαλύπτεται στο βιβλίο.
                                                                                                
                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com