Τρίτη 30 Απριλίου 2013

όταν οι αρχηγοί είναι ηγέτες και δεν φοβούνται την πολιτική ηγεσία!! "μάθημα" από τον αρχηγό στρατού των ΗΠΑ!!!



Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ προειδοποίησε το Κογκρέσο ότι οι μεγάλες και ξαφνικές στρατιωτικές περικοπές του αμυντικού προϋπολογισμού θα βλάψουν την ετοιμότητα του Στρατού, καθώς και τη δυνατότητά του να ανταποκριθεί σε μια πιθανή σύγκρουση στην τεταμένη κορεατική χερσόνησο.
Ο στρατηγός Ρέϊ Οντιέρνο (ΦΩΤΟ) τα δήλωσε όλα αυτά ενώπιον της Γερουσίας . Και ακόμη βέβαια …δεν έχει τιμωρηθεί!


Όπως γίνεται στην Ελλάδα για παράδειγμα. Όπου όταν ένας Αρχηγός…τολμήσει μετά από 38 χρόνια να αρθρώσει μία λέξη για τέτοια θέματα αποστρατεύεται. Ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδηςείναι το τελευταίο παράδειγμα. Και ο Αμερικανός Αρχηγός του Στρατού δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα στρατιωτικού ηγέτη στο εξωτερικό που λέει δημοσίως αυτά που πρέπει να ακούσουν οι πολιτικοί και κυρίως να γνωρίζουν οι πολίτες που πληρώνουν και συντηρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αντιθέτως εδώ στα μέρη μας , ο Αρχηγός μιλά μόνο όταν είναι …να συγχαρεί ή να ευχαριστήσει την κυβέρνηση για τα αυτονόητα. Και υπάρχουν τους τελευταίους μήνες πολλά τέτοια περιστατικά.

Το ΄χουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές: ο Αρχηγός έχει πολύ σοβαρό ρόλο στο κράτος και δεν έχει την πολυτέλεια της σιωπής για θέματα που έχουν να κάνουν με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων,όταν αυτή θίγεται για οποιονδήποτε λόγο. Και στην ετοιμότητα μεγάλη σημασία έχει και το ηθικό του προσωπικού το οποίο ο κάθε Αρχηγός οφείλει να υπερασπίζεται.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο και να παριστάνουμε τη στρουθοκάμηλο. Αλλά τα προβλήματα διογκώνονται μέρα με την μέρα και η σιωπή πλέον δεν είναι βολική για κανέναν. Πολύ περισσότερο για τη χώρα.

Ελπίζουμε ότι σ΄ αυτή τη “δεύτερη θητεία” ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος θα καταλάβει τα αυτονόητα. Γνωρίζουμε ότι παρακολουθεί με προσοχή τον διεθνή Τύπο. Συνεπώς θα έχει διαβάσει πως οι Αρχηγοί άλλων νατοϊκών χωρών αντιδρούν όταν πρέπει.
 
πηγήborger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com