Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νέα αναταραχή στην κυβέρνηση λόγω Κικίλια.



Πριν καν συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από το κλίμα νηνεμίας που επέφερε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, νέα αναταραχή προκάλεσε η αιφνίδια μεταστροφή του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ικανοποιώντας απαίτηση του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, προχώρησε σε αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια.


Με μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Βρούτσης γνωστοποίησε την αντικατάσταση του κ. Κικίλια, που ήταν επικεφαλής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού από το 2010, με τον έχοντα «γαλάζια» πολιτική ταυτότητα, πρώην πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ο οποίος επί κυβέρνησης ΝΔ είχε διατελέσει διοικητής του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιμονή του κ. Βρούτση να καρατομηθεί ο διοικητής του ΟΑΕΔ σχετίζεται με σοβούσες από καιρό στο παρασκήνιο διαφωνίες για τον τρόπο υλοποίησης των προγραμμάτων ανάσχεσης της ανεργίας.
Λέγεται, μάλιστα, ότι ο κ. Κικίλιας υπήρξε ο συντάκτης των πρόσφατων προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, όπως και της σχετικής τροπολογίας, η οποία ύστερα από ισχυρές πιέσεις της Ιπποκράτους ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής.
Ο υπουργός Εργασίας είχε αποπειραθεί και πάλι, μια εβδομάδα νωρίτερα, να αντικαταστήσει τον κ. Κικίλια, αλλά τότε συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που είχαν θέσει «βέτο», ενώ είχαν εκφραστεί διαφωνίες και από εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων που μετέχουν στη διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Ο κ. Βρούτσης, από το περιβάλλον του οποίου λέγεται ότι ποτέ δεν υπήρξε καλή σχέση συνεργασίας με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, ο οποίος επικρίνεται για «άσκηση προσωπικής πολιτικής», έθεσε το θέμα στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έλαβε την απόφαση αντικατάστασης με το σκεπτικό, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, ότι η διαφωνία μεταξύ του επικεφαλής του οργανισμού που έχει κύριο μέλημα την καταπολέμηση της ανεργίας με τον αρμόδιο υπουργό, έχει επιπτώσεις στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Έτσι, ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης ανέλαβε να ενημερώσει τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για την πρωθυπουργική απόφαση, η οποία έγινε δεκτή με διαμαρτυρίες.
Πηγές της Ιπποκράτους υποστήριζαν ότι «όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη», «δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».
Δυσαρέσκεια εκφράστηκε και από την ΔΗΜΑΡ, που σχολίασε ότι τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com