Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Επίσκεψη του προέδρου της ΠΓΔΜ στα Τίρανα ...


"Για την Αλβανία, η Μακεδονία είναι μία φίλη χώρα με την οποία μοιραζόμαστε όχι μόνο σύνορα, αλλά και πολλά κοινά στην οικονομική συνεργασία, στον πολιτισμό και στην ιστορία. Η Αλβανία είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Μακεδονίας το 1993"...

 Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, επισκέφθηκε σήμερα τα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Μετά τη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπουγιάρ Νισάνι, οι δύο πρόεδροι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου ο πρόεδρος της Αλβανίας εξήρε τη συνεργασία με την ΠΓΔΜ, θεωρώντας την μία φίλη χώρα.

Οι δύο αρχηγοί κρατών τόνισαν ότι οι πολύ καλές πολιτικές σχέσεις πρέπει επίσης να ενθαρρύνουν και την περαιτέρω αύξηση της οικονομικής συνεργασίας.

«Συζητήσαμε και αξιολογήσαμε όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Για την Αλβανία, η Μακεδονία είναι μία φίλη χώρα με την οποία μοιραζόμαστε όχι μόνο σύνορα, αλλά και πολλά κοινά στην οικονομική συνεργασία, στον πολιτισμό και στην ιστορία. Η Αλβανία είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Μακεδονίας το 1993", δήλωσε ο Μπουγιάρ Νισάνι.

"Διαβεβαίωσα τον πρόεδρο Ιβάνοφ ότι η μακεδονική μειονότητα και οι άλλες μειονότητες, ζουν σε αρμονία με τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας", δήλωσε ο Νισάνι.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το επίπεδο των οικονομικών συναλλαγών, οι οποίες όπως είπε βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.

"Έχουμε καλές σχέσεις και οι σχέσεις αυτές έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση. Ως μία από τις προτεραιότητες της Μακεδονίας είναι να δημιουργήσει σχέσεις καλής γειτονίας με όλες τις χώρες", δήλωσε ο κ. Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος Νισάνι δήλωσε ότι «πιστεύουμε ότι η Μακεδονία αξίζει απόλυτα να είναι μέλος του ΝΑΤΟ, διότι η ένταξή της θα αυξήσει την ασφάλεια στην περιοχή".

Όσο για το θέμα της ονομασίας, ο πρόεδρος Νισάνι δήλωσε ότι "η Αλβανία αναμφισβήτητα υποστηρίζει την θέση για συναινετική επίλυση του ζητήματος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com