Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ...


Η ισραηλινή κυβέρνηση απέρριψε σήμερα τους πανηγυρισμούς για την επίτευξη μια συμφωνίας - πλαισίου σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μεταξύ της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) και του Ιράν, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να μάχεται προκειμένου να εμποδίσει μια «κακή» τελική συμφωνία.
Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτς επισήμανε μέσω δελτίου Τύπου που εκδόθηκε μετά τις ανακοινώσεις στην Ελβετία:
«Τα χαμόγελα στη Λωζάννη είναι αποκομμένα από την οικτρή πραγματικότητα για την οποία το Ιράν αρνείται να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση σχετικά με το θέμα των πυρηνικών και συνεχίζει να απειλεί το Ισραήλ και όλες τις χώρες στη Μέση Ανατολή.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να εξηγήσουμε και να πείσουμε τον κόσμο ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε μια κακή (τελική) συμφωνία».
«Κάθε συμφωνία πρέπει να μειώσει σημαντικά τις δυνατότητες του Ιράν»
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε η όποια συμφωνία επιτευχθεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης «να ελαττώσει σημαντικά» τις πυρηνικές δυνατότητες της Τεχεράνης.
«Κάθε συμφωνία πρέπει να μειώσει σημαντικά τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν και να σταματήσει την τρομοκρατία και τις επιθέσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι οι συνομιλίες για το ιρανικό πρόγραμμα θα συνεχιστούν έως τον Ιούνιο.
Ο ίδιος επισύναψε ένα σχεδιάγραμμα που δείχνει την εμπλοκή της Τεχεράνης στις συρράξεις που μαίνονται στη Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένης της Υεμένης, του Ιράκ, του Λιβάνου και της Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com