Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

O Schaeuble βλέπει αδιέξοδο στο Eurogroup ενώ Ελλάδα και Dijsselbloem αντιπροτείνουν νέες λύσεις για να αποφευχθεί το χάος !...


Πιθανό νέο Eurogroup για την Ελλάδα την Παρασκευή 20/2, εάν δεν υπάρξει έστω και μια καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.
(upd14) Νέες λύσεις, με στόχο να αποφευχθεί το χάος αντιπροτείνουν Ελλάδα και Εurogroup, με τη Γερμανία ωστόσο να δυναμιτίζει επικίνδυνα το κλίμα, αφού αρνείται να συζητήσει κάθε νέα πρόταση που διατυπώνεται, επιμένοντας στη λύση της παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος της Ελλάδας.
Για να αρθεί το αδιέξοδο στο Eurogroup - μετά τις χαοτικές διαφορές που έχουν προκύψει - η Ελλάδα προτείνει 4 μήνες πρόγραμμα - γέφυρα, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, προτείνει τμηματική καταβολή των 7,2 δισ. ευρώ, με παράλληλο συμψηφισμό της απόδοσης των ισοδύναμων μέτρων της Ελλάδας, με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τοξικό μνημόνιο (30%). 

Eπί της ουσίας η ελληνική κυβέρνηση ζητά χρόνο μέχρι τον Ιούνιο, μέσω του προγράμματος - γέφυρα.
Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι έριξαν στο τραπέζι νέα πρόταση με τμηματική καταβολή της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ η οποία θα συνδέεται με στόχους για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Το πλέγμα αυτό των προτάσεων συζητήθηκαν στη σύντομη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.
Παρών στη συνεδρίαση του Eurogroup είναι και ο διοικητής της ΕΚΤ, Μario Draghi.

Νέα συνάντηση με τον Dijsselbloem είχε ο Βαρουφάκης πριν την έναρξη του Eurogroup - Παρών και ο Moscovici
Nέα συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem, είχε λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Παρών στη συνάντηση αυτή ήταν και ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, P. Moscovici.
Η νέα συνάντηση (είχε προηγηθεί και το μεσημέρι συνάντηση μεταξύ του J. Dijsselbloem και του Γ. Βαρουφάκη) επιβεβαιώνει τον πυρετό διαβουλεύσεων που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες.

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πρόγραμμα, τότε δεν έχω να σκεφτώ καμία επιλογή - Καμία αισιοδοξία
Η Ελλάδα πρέπει να έχει πρόγραμμα, είναι το νέο τελεσίγραφο που στέλνει στην κυβέρνηση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup.
"Όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πρόγραμμα, τότε δεν έχω να σκεφτώ καμία επιλογή", διαμηνύει, με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό, ο Schaeuble, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
"To ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να εκπληρωθεί", υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενόψει του Eurogroup.
"Tα όσα άκουσα μέχρι τώρα (από την ελληνική πλευρά) δεν ενισχύουν την αισιοδοξία μου για την Ελλάδα και την έκβαση του σημερινού Eurogroup", τονίζει επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Guindos: Δεν συζητάμε το Grexit
Αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, o Ισπανός υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα καταφέρουν να έλθουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως η συζήτηση περί Grexit βρίσκεται εκτός ατζέντας.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η Ισπανία προσέρχεται στη συνεδρίαση του Eurogroup με την κόκκινη γραμμή της αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας.
«Η αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας συνιστά κόκκινη γραμμή για την Iσπανία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ελπίζω να υπάρξει συμφωνία
Υπέρ της επέκτασης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος και όχι ενός νέου τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα για την επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Noonan (ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας): Η παράταση του προγράμματος η καλύτερη λύση για την Ελλάδα - Πιθανό νέο Eurogroup στις 20/2
Η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, M. Noonan.
"Η καλύτερη επιλογή είναι η παράταση του ελληνικού προγράμματος", εξήγησε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Tαυτόχρονα αποκάλυψε πως πράγματι συζητήσεις για να διεξαχθεί νέο Eurogroup, αυτή την Παρασκευή 20/2.
"Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις ενώπιον του Eurogroup", προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.

Dombrovskis (Κομισιόν): Πρώτα η παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά 2-6 μήνες και μετά η διαπραγμάτευση
Παράταση 2-6 μηνών μπορεί να δοθεί στο τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος, σύμφωνα με τον Valdis Dombrovskis, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να δείξει προθυμία για την επέκταση του προγράμματος.
Προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του σημερινού Eurogroup, ο Dombrovskis ανέφερε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια δέσμευση από τις ελληνικές αρχές που να δείχνει την προθυμία της να επεκτείνει το πρόγραμμα και να το εφαρμόσει.
"Ο πιο ρεαλιστικός τρόπος να προχωρήσουμε είναι η επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος ώστε να υπάρξει χρόνος για διαπραγματεύσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dombrovskis.

Kazimir (ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας): Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα είναι σκληρές, πολύπλοκες και φορτισμένες
Σκληρές, πολύπλοκες και φορτισμένες θα είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών, σύμφωνα με τον Σλοβάκο Υπουργό Οικονομικών, Peter Kazimir.
Προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του σημερινού Eurogroup, ο Υπουργός της Σλοβακίας ανέφερε ότι "μπαίνουμε σε μια σκληρή, πολύπλοκη και συναισθηματικά φορτισμένη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα".

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Δεν μπορούν να αλλάξουν οι όροι στο τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος
Κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική να μεταβληθούν οι όροι στο τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Joerg Schelling.
Προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του σημερινού Eurogroup, ο Schelling ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους στο τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι νωρίς το πρωί ο Schelling μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό ZDF ανέφερε ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση φαντάζει να είναι ακόμα σε κατάσταση εκλογών κι όχι σε κατάσταση δουλειάς».
Ο ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας άσκησε σκληρή κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όταν κάποιος χρειάζεται δάνειο, δεν είναι δυνατό να πηγαίνει στην τράπεζα, να προσβάλει τον διευθυντή, και στη συνέχεια να προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους».
«Η πρωτοβουλία για την επίτευξη προόδου θα πρέπει να γίνει από την ελληνική πλευρά» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Νέα πρόταση στο τραπέζι του Eurogroup
Οι συναντήσεις είναι κρισιμότατες καθώς το χάσμα σε καίρια ζητήματα είναι τεράστιο ενώ ο κίνδυνος...να οδηγηθεί η Ελλάδα σε αδιέξοδο καταλήγοντας ακόμη και σε περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων είναι ορατός.
Η Ελλάδα διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, αξιωματούχοι των Βρυξελλών και άλλων χωρών της Ευρωζώνης παρουσίασαν μία νέα πρόταση, η οποία θα συμβιβάζει την απαίτηση των πιστωτών της Ελλάδας για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος και την άρνηση της Αθήνας να την αποδεχθεί.
Σύμφωνα με το σχέδιο, «η τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα θα μπορούσε να διασπαστεί σε μικρότερες δόσεις και να εκταμιεύεται τους επόμενους μήνες με την υλοποίηση διαφορετικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών περικοπών».
Ένας Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η εφαρμογή του 70%, ή ακόμη και του 50%, των μέτρων του σημερινού προγράμματος θα μπορούσε να αρκεί, εφόσον υπάρχει το σωστό μείγμα και ευρεία συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς και οικονομικούς στόχους.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες για την επίτευξη συμφωνίας είναι ο όρος της συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς στόχους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  τόσο ο κ. Βαρουφάκης όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα ζητήσουν σήμερα από το Eurogroup να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο μέσα από ένα πρόγραμμα γέφυρα  που θα αναστέλλει το σημερινό, ώστε να καταρτίσει η ελληνική κυβέρνηση το τελικό της πρόγραμμα που θα διαδεχθεί το υφιστάμενο.
Η ελληνική πλευρά διεκδικεί επαρκή χρηματοδότηση για το διάστημα αυτών των 120 ημερών και ως αντάλλαγμα είναι διατεθειμένη να δεσμευθεί για πιστή τήρηση του προϋπολογισμού.
Λίγο μετά τις 11:30 ξεκίνησε και το EuroWorking Group, η συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων του Eurogroup, στο οποίο συζητούνται τα διαρθρωτικά ορόσημα της εκκρεμούσας, 5ης αξιολόγησης των δανειστών, για την Ελλάδα.
Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, η άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, η δημόσια διοίκηση και οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν τα μεγάλα εμπόδια για να δημιουργηθεί η πρώτη «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ κυβέρνησης και εταίρων.
Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, μέσω τεχνικών κλιμακίων, το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν καθαρά διερευνητικό χαρακτήρα.
Ωστόσο, άφησαν διάχυτη την αίσθηση ότι το ενδεχόμενο να υπάρξει ουσιαστική σύγκλιση προσκρούει στην αμετάκλητη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να μην αποδεχθεί μέτρα τα οποία έχει απορρίψει με την ψήφο του όχι μόνο ο λαός, αλλά ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν σήμερα στα χέρια τους αναλυτικό κατάλογο με τα σημεία σύγκλισης και διαφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως αυτά αποτυπώνονται στα ξεχωριστά κείμενα των τεχνικών κλιμακίων.
Η πρώτη διερευνητική συζήτηση περιορίστηκε ουσιαστικά στα μέτρα που, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν έγινε καμιά… νύξη για το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που θα προκαλέσουν οι αλλαγές στο πρόγραμμα.
Η διελκυστίνδα στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης προβλέπεται σκληρή και επίπονη.
Ο συγκερασμός των πολιτικών και οικονομικών δεδομένων, των «κόκκινων» και «πράσινων» γραμμών των δύο πλευρών, αποτελεί δύσκολη εξίσωση, η οποία απαιτεί πρωτίστως χρόνο, επικοινωνία και όχι τιμωρητική διάθεση.
Σε κάθε περίπτωση, η Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θεωρείται κρίσιμος σταθμός για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς απομένουν λίγες ημέρες προτού λήξει η παράταση του ισχύοντος Μνημονίου (28 Φεβρουαρίου) και οποιαδήποτε απόφαση για τη χώρα μας θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων το φινλανδικό, το οποίο σύντομα θα διαλυθεί λόγω εκλογών.
Δύο ημέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα επανεξετάσει τη συνέχιση της στήριξης των ελληνικών τραπεζών από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδας.

Θα υπάρξει συμφωνία;
Η ελληνική πλευρά δεν έχει αντίρρηση να αποδεχθεί ορισμένα από τα μέτρα, τα οποία αποτέλεσαν προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση που εκκρεμεί.
Αυτά εστιάζονται, κυρίως, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, στις μεταρρυθμίσεις, στα μισθολόγια του Δημοσίου, στον περιορισμό του διοικητικού βάρους, στον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για τις τράπεζες, στις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στην άρση των νομοθετικών εμποδίων στον ανταγωνισμό κ.λπ.
Η προτεραιότητα που δηλώνει ότι θα δώσει η κυβέρνηση στους τομείς αυτούς βρίσκει σύμφωνους τους εταίρους.
Εντούτοις, δεν λείπει η επιφυλακτικότητα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσης, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής σε αυτό τον τομέα.

Διαφωνία
Υπάρχουν όμως και οι «κόκκινες» γραμμές, για τις οποίες η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το τραβήξει στα άκρα, έχοντας κατά νου ακόμη και τη νέα προσφυγή στις κάλπες.
Τα «αγκάθια» αυτά αφορούν μέτρα με τεράστιο κοινωνικό κόστος, τα οποία -αν εφαρμοστούν- όχι μόνο συντηρούν, αλλά και ενισχύουν την πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης.
Πρόκειται για:
- Την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που ισχύει για τα μικρά νησιά.
- Τις νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
- Την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την αλλαγή του πλαισίου για τη συνδικαλιστική δράση.
- Τη διατήρηση των στόχων για επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, μέτρο το οποίο συνεπάγεται διαρκή ύφεση και μεγάλη ανεργία. Και:
- «Τυφλές» ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν φέρνουν έσοδα, αλλά οδηγούν στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας «αντί πινακίου φακής».
Οι εταίροι μας επιμένουν να συνεχιστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσουν μόνο όσα εγχειρήματα έχουν ήδη φθάσει στο στάδιο της κατάρτισης της σύμβασης παραχώρησης (με εξαίρεση την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού), ενώ τα υπόλοιπα θα επανεξεταστούν και το 50% των εσόδων θα μεταφερθεί στο «Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης» που σχεδιάζεται.
Την έντονη αντίδραση των δανειστών έχει προκαλέσει και η κυβερνητική εξαγγελία για επαναπρόσληψη απολυμένων.

Το κόστος
Στην περίπτωση που οι Βρυξέλλες σεβαστούν τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, αλλάζει εκ βάθρων όλος ο σχεδιασμός για την κάλυψη του φετινού δημοσιονομικού κενού, το οποίο οι δανειστές ανέβαζαν τον περασμένο χρόνο στα 2,5 δισ. ευρώ.
Το κενό αυτό εξακοντίζεται σε πολλά δισ. ευρώ. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος θα καλυφθεί από το «κούρεμα» των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.
Η ελληνική πλευρά, στο πλαίσιο της συμφωνίας-γέφυρα που επιδιώκει μέχρι το τέλος Αυγούστου, ζητάει την εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχει το Ευρωσύστημα, και πρόσθετες εκδόσεις έντοκων ύψους 10 δισ. ευρώ.
Για τις διαγραφές των «κόκκινων» δανείων ζητάει να αξιοποιηθούν τα 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κομισιόν: Δεν διευκολύνει τη διαπραγμάτευση η πολιτικοποίηση του σημερινού Eurogroup
Η πολιτικοποίηση του σημερινού Eurogroup δεν διευκολύνει τη διαπραγμάτευση επί των τεχνικών θεμάτων που βρίσκονται στο τραπέζι, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ασκώντας κριτική στη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Z. C. Juncker με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα
Σχετικά με χθεσινή συνομιλία του Γιούνκερ με τον Αλ. Τσίπρα, ο Σχοινάς εμμέσως ανέφερε ότι θα ήταν προτιμότερο αυτού του είδους τα τηλεφωνικά ραντεβού να μην αποτελούν αντικείμενο δημοσιότητας.
Συνεχίζοντας, ο Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή σε αυτό το στάδιο εργάζεται πάνω στα στοιχεία που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Εξάλλου, η Anika Brightheart, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας P. Moscovici, δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί πλέον τον όρο τρόικα.
Όπως είπε, αυτή είναι η «συμφωνημένη γλώσσα» που εφαρμόζεται μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup Dijsselbloem.
Η Brightheart διευκρίνισε, πάντως, ότι η δομή της τρόικας παραμένει η ίδια.
Σχετικά με τις διήμερες τεχνικές συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς πριν το Eurogroup, η Α. Brightheart επανέλαβε ότι στόχος των συνομιλιών ήταν να αξιολογηθεί το κοινό έδαφος μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της και να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup.
Σύμφωνα με την ίδια, οι εκπρόσωποι των δανειστών (Επιτροπή,ΕΚΤ και ΔΝΤ) θα ενημερώσουν σήμερα τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που έγιναν σε τεχνικό επίπεδο
Τέλος, απέφυγε να σχολιάσει πόσο μεγάλη είναι η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι δεν θέλει να προδικάσει τη σημερινή συζήτηση στο Eurogroup.











(πρώτη ενημέρωση 16 Φεβρουαρίου 2015, 00:11)











www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com