Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Οι «αξιωματικοί» του Σαμαρά στη μάχη για την ηγεσία ...

Ομάδα κρούσης που όχι μόνον θα αμυνθεί αλλά θα αντεπιτεθεί κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας συγκροτείται περί τον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. 

Μάλιστα, εν αντιθέσει με τις διαφορετικές στρατηγικές, αμφιβολίες και δεύτερης σκέψεις που χαρακτηρίζουν το στρατόπεδο των αμφισβητιών του κ. Σαμαρά, όσοι στρατευθούν στο πλευρό του αναμένεται να το κάνουν με ένταση, εξισορροπώντας έτσι τις πιέσεις που θα ασκηθούν.
Στο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού καταστρώνεται το σχέδιο δράσης που προβλέπει ότι, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, μία σειρά στελεχών θα απαντήσουν σημείο προς σημείο στην προς Σαμαρά κριτική και, παράλληλα, θα επιδιώξουν να ακυρώσουν την επίθεση που θα δεχτεί ο Πρόεδρος του κόμματος. Τα στρατηγικά πλάνα καταστρώνουν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης (σ.σ. που δεν συμμετέχει στην Κ.Ο.) και Δημήτρης Σταμάτης (ο οποίος εξελέγη βουλευτής Επικρατείας ενώ «εκτελεστικό» ρόλο είτε στην πρώτη γραμμή της μάχης είτε στα μετόπισθεν αναμένεται να αναλάβουν συγκεκριμένα στελέχη:
Ο Μάκης Βορίδης, που διατηρεί προνομιακή σχέση με το επιτελείο περί τον Αντώνη Σαμαρά, ήδη από τα μέσα του 2012. Ο κ. Βορίδης, που φιλοδοξεί να εκφράσει τη “δεξιά” πτέρυγα του κόμματος, μόνον να κερδίσει έχει από μία ιδεολογικού χαρακτήρα αντιπαράθεση με τα παραδοσιακά στελέχη του κόμματος
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που παρά την κρίση στις σχέσεις του με τον Αντ. Σαμαρά όταν απομακρύνθηκε από το Υγείας και την κριτική του για απώλεια της μεταρρυθμιστικής ορμής του κόμματος, στις δημόσιες παρεμβάσεις του τάσσεται υπέρ του Προέδρου του κόμματος
Ο Βασίλης Κικίλιας, στέλεχος που αναδείχθηκε λόγω του Αντ. Σαμαρά και εξελέγη δεύτερος στην Α' Αθήνας
Ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος κατά πληροφορίες επιχειρεί να οργανώσει δείπνο – αντίβαρο σε αυτό της Μαριέττας Γιαννάκου οι βουλευτές Επικρατείας, με πρώτο τον Δημ. Σταμάτη, (Φορτσάκης, Κεραμέως, Οικονόμου) που οφείλουν την εκλογή τους στον κ. Σαμαρά, μία σειρά πρωτοεκλεγέντων βουλευτών όπως ο Κ. Βλάσσης στην Αρκαδία αλλά και στελέχη που ήταν στο προηγούμενο Επικρατείας και τώρα εξελέγησαν με σταυρό όπως ο Χαρ. Αθανασίου το στενό επιτελείο του κ. Σαμαρά, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης, όπως οι Αννα Ασημακοπούλου αλλά και βουλευτές που υπήρξαν υπουργοί από τον Ιούνιο και μετά όπως η Σοφία Βούλτεψη και ο Γερ. Γιακουμμάτος ο κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, που ήδη μέσω ανακοίνωσής του έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Σαμαρά για όσα του καταμαρτυρούν σχετικά με τον πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΛΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να φανεί ποιά θα είναι η στάση των υπολοίπων ευρωβουλευτών, που επίσης δικαιούνται το λόγο στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μεταξύ των οποίων και στελέχη που πρωταγωνίστησαν στις πρόσφατες εκλογές όπως η κ. Μαρία Σπυράκη.
Από πλευράς όσων επιδιώκουν να αμφισβητήσουν τον κ. Σαμαρά γίνεται λόγος για μία ομάδα δεξιών στελεχών που δείχνουν, παράλληλα, και την επιρροή του Προέδρου της ΝΔ στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο, κρίσιμη για την πρώτη μάχη – και όχι φυσικά για την έκβαση του πολέμου – θα είναι και η στάση που θα κρατήσουν αφενός ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης – ο οποίος απείχε από το δείπνο Γιαννάκου και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πόλος ενότητας της παράταξης – αλλά και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ο οποίος – αν και συμμετείχε στο δείπνο της Αθηναϊδας – παραμένει πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.
























http://akropolipress.gr/dj-classifieds/item/591-oi-aksiomatikoi-tou-samara-sti-maxi-gia-tin-igesia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com