Υλικά:
  • φακές
  • 2 ντομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • προαιρετικά λίγο κάρυ ή 3 φέτες σαλάμι αλλά όχι και τα δύο
  • τσίλι
  • ρύζι
  • γιαούρτι
  • φέτα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις φακές έτσι που να μην είναι ακόμα έτοιμες. (Να θέλουν περίπου άλλο ένα 10λεπτο) Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε.
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε ίσα ίσα,  το κρεμμύδι σε κύβους, την πιπεριά και το σκόρδο.
Ρίχνουμε και τις φακές να τσιγαριστούν λίγο. Αν έχουμε λίγο σαλάμι το βάζουμε σε μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να πάρει όλο το μίγμα την μυρωδιά ή προσθέτουμε λίγο κάρυ.
Έπειτα, ρίχνουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και αφού ανακατέψουμε αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά το μίγμα ώστε να ψηθούν οι φακές στους χυμούς της ντομάτας. Προσοχή όμως γιατί δεν θέλουμε να λιώσει τελείως η ντομάτα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τσίλι – κάνοντάς το όσο πικάντικο μας αρέσει.
Το αποτέλεσμα είναι αρκετά πηχτό αλλά καλό είναι να μην είναι στεγνό.
Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο βάζοντας ένα μέρος από τις φακές, ένα μέρος ρύζι βραστό (το μπασμάτι του πάει πολύ), 2 κ.σ. γιαούρτι και λίγο σαλάτα με τριμμένο καρότο.
Γαρνίρουμε το γιαούρτι με λίγο γλυκιά πάπρικα και με λίγο μαϊντανό , ενώ βάζουμε τριμμένη φέτα στις φακές.





































































 ost4life.gr/syntages/fakes-alliwtikes/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter