Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Από το μνημόνιο στην «γέφυρα» ένα "τσιγάρο δρόμος"...


«Τρόικα τέλος», επαναλαμβάνουν συνεχώς τα κυβερνητικά κλιμάκια. Όπως φαίνεται, την λέξη «τρόικα» δεν θα την ξανακούσουμε, αλλά η ουσία της θα παραμείνει ακέραιη. Θα ονομάζονται «ευρωπαϊκοί θεσμοί» (βεβαίως το ΔΝΤ δεν είναι και τόσο. ευρωπαϊκό, αλλά ποιος ασχολείται με τέτοιες «λεπτομέρειες»), η δε παρουσία των τέως τροϊκανών θα είναι σχετικά διακριτική. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει το σχήμα από τώρα και στο εξής, αλλά το βέβαιο είναι ότι επιτήρηση - και μάλιστα σκληρή - θα εξακολουθήσει να υπάρχει.
Η κυβέρνηση αλλάζει απλώς ονομασία στο νέο μνημόνιο, το οποίο θα ονομάζεται «γέφυρα». Μια γέφυρα, ως γνωστόν, στηρίζεται σε τουλάχιστον δύο βάθρα. Στην συγκεκριμένη «γέφυρα» το ένα βάθρο είναι γνωστό: είναι το μνημόνιο (το «υπάρχον πρόγραμμα» όπως αποκαλείται πλέον). Το άλλο βάθρο δεν το γνωρίζουμε, ως προς το ακριβές περιεχόμενο, αλλά είναι η νέα συμφωνία που η φρέσκια συγκυβέρνηση ζητάει να συναφθεί το καλοκαίρι (ο χρόνος παίζει μεταξύ Ιουνίου και Αύγουστου). Τι θα περιλαμβάνει η «γέφυρα»; Το μνημόνιο περιτυλιγμένο στην κορδέλα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο Γιούνκερ υπήρξε σαφέστατος: όποιο μέτρο του μνημονίου αφαιρείται θα πρέπει να αντικαθίσταται από ισοδύναμα μέτρα. Δεν γνωρίζουμε αν θα προλάβουν να τα ετοιμάσουν όλα μέχρι το σημερινό eurogroup, αλλά το νερό έχει μπει ήδη στο αυλάκι.
Τα υπόλοιπα αφορούν την απαραίτητη επικοινωνιακή διαχείριση στην Ελλάδα, την οποία κάνει ήδη από την Πέμπτη ο στενός συνεργάτης του Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, με συνεχείς στημένες διαρροές προς τα ΜΜΕ. Προσπαθεί να πείσει ότι οι δανειστές είναι αυτοί που υποχωρούν, την ώρα που ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για το αντίθετο. Στην Χώρα μας έχει δημιουργηθεί ένα μέτωπο από τα καθεστωτικά ΜΜΕ των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης, το οποίο παραπληροφορεί για την ροή των γεγονότων και στηρίζει την συγκυβέρνηση, για ευνόητους λόγους, καθώς αποτελεί τη νέα εξουσία.  Όση προπαγάνδα, όμως, κι αν χυθεί προς τον Ελληνικό Λαό, θα αρχίζει να ξεθωριάζει κάποια στιγμή, καθώς τα αποτελέσματα της «γέφυρας» θα γίνουν ορατά. Θα φανεί ξεκάθαρα η τραγική αλήθεια, όπως άλλωστε φάνηκε και με τα διαδοχικά μνημόνια.
Συν τοις άλλοις, πλέον υπάρχει και η μνήμη. Μία μνήμη, η οποία πολιτικά και ηθικά έχει ως μονόδρομο, πλέον, στην δικαίωσή της την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com