Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

BINTEO-«ΕΜΠΛΟΚΗ» ΜΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ...




Την Τρίτη (17/02) θα γίνει τελικά η ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη η ανακοίνωση θα γίνει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει η πρώτη ψηφοφορία την Τετάρτη (18/02/2015).
«Εμπλοκή» και το... μπαλάκι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
Περίπου έξι ώρες διήρκησαν οι διαβουλεύσεις για την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό όπου θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων και το όνομα του «εκλεκτού» της κυβέρνησης για τον Προεδρικό θώκο.
Τελικά, όμως, όλα ανετράπησαν μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κάμψει τις αντιρρήσεις του κ. Λαφαζάνη στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, ωστόσο κάτι τέτοιο - προφανώς - δεν κατέστη δυνατό.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Λαφαζάνης έχει εκφράσει εδώ και καιρό ισχυρές ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αντιπροτείνοντας - μέσω της Αριστερής Πλατφόρμας- πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως τον Μανόλη Δρεττάκη και την συγγραφέα, Ιωάννα Καρυστιάνη.
«Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν το βλέπω να το ανακοινώνει σήμερα. Ρωτήστε το Μαξίμου», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης - εμφανώς ενοχλημένος, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.
Μετά από αυτή την εξέλιξη το διάγγελμα ακυρώθηκε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού - λόγω της κρισιμότητας του Eurogroup της Δευτέρας - είναι να ανακοινώσει την πρότασή του την Τρίτη (17/02/2015), στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη (18/02/2015).
Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και καμία ανατροπή και πως οι συζητήσεις που έγιναν την Κυριακή (15/02/2015) στο Μαξίμου, αφορούσαν αποκλειστικά την αυριανή (16/02/2015) κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Καμμένος: Θα τα πει όλα ο Τσίπρας
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και απάντησε: «Θα τα πει όλα ο πρωθυπουργός σε λίγο». (σσ: θεωρώντας δεδομένο ότι θα ανακοινωθεί σήμερα)
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει ανατροπή στην υπόθεση του Προέδρου απάντησε «δε νομίζω» και πρόσθεσε: «Όλα θα πάνε καλά, θα τα πει όλα ο πρωθυπουργός».
Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν ο κ. Καμμένος να έριξε στο... τραπέζι για την Προεδρία της Δημοκρατίας το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com