Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Ο Σαμαράς νεκρανασταίνει το φόβο στη μουσική του ψέματος ...


«Ο Αντώνης Σαμαράς νεκρανασταίνει το φόβο, το Grexit και τη χρεοκοπία, σέρνει το χορό των ζόμπι, με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες του τις εκδοχές», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό κατά την πρώτη του προεκλογική ομιλίας.
«Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει ήδη συμφωνήσει την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας σε περίπτωση που παραμείνει στην εξουσία, και προειδοποιώντας πως η εφαρμοζόμενη πολιτική φέρνει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία πολλών δανειοληπτών με πλειστηριασμούς «των σπιτιών του λαού».
Διεμήνυσε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και τη «βαρβαρότητα» με «σκληρή διαπραγμάτευση», και σχολίασε πως ακόμα και οι εταίροι κατανοούν πως οι υφισταμένες πολιτικές δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν.
Προσέθεσε πως η Κουμουνδούρου θα επιδιώξει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, όχι όμως μονομερώς, αλλά μέσω συλλογικών πρακτικών και με διάσκεψη για την ελάφρυνση του χρέους για τις χώρες του Νότου.
Κατηγόρησε δε τον κ. Σαμαρά πως είναι ο «μόνος που δεν καταλαβαίνει» την αποτυχία του προγράμματος, καθώς «ξέρει μόνο την αλήθεια της εξουσίας στο όνομα των συμφερόντων που θέλουν την Ελλάδα οικόπεδο και αποικία».
Στρέφοντας το βλέμμα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως οι ελληνικές εκλογές θα λειτουργήσουν ως αφετηρία για μια ευρύτερη αλλαγή συσχετισμών στη Γηραιά Ήπειρο, αναφερόμενος συγκεκριμένα στους Podemos της Ισπανίας και το κόμμα Sinn Fein στην Ιρλανδία
Υπογράμμισε δε πως η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από την αριστερά, αλλά αντίθετα κινδυνεύει «από τις πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ», τον «νεοφιλελευθερισμό» και την «ανεργία».















 http://www.makeleio.gr/?p=246845

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com