Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" ...




Το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο.
Αναλυτικά, τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια:
Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρικό ζήτημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Δηλαδή, η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες, που όχι μόνο εξοντώνει οικονομικά τους οφειλέτες, αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Με σύσταση δημόσιου ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, όχι ως μία «κακή τράπεζα», δηλαδή ως «badbank», αλλά, αντίθετα ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων.
Σε αντίθεση με την απελθούσα κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία με νόμο παρέδωσε τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις στις τράπεζες, που μονομερώς, πλέον, μπορούν να τις θέτουν σε αναγκαστική ειδική διαχείριση, δηλαδή σε ειδική μορφή πτώχευσης και εκκαθάρισης, υλοποιείται λύση ταχείας εφαρμογής χωρίς μακροχρόνιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Απαγορεύονται οι εξαγορές κόκκινων δανείων από διεθνή funds που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.
Πλειστηριασμοί
Ως προς το ζήτημα των πλειστηριασμών ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται:
Να αναστείλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Να μην αφήσει τις τράπεζες να ακουμπήσουν την πρώτη κατοικία της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com