Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Βερολίνο: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις συμφωνίες ...


Απίστευτη πρόκληση από επίσημα χείλη της Γερμανικής κυβέρνησης. Την εκτίμηση πως,  «η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις συμβατικές συμφωνίες της έναντι της τρόικας», εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ με αφορμή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση έχει αλλάξει γραμμή και θεωρεί πλέον αντιμετωπίσιμη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Για τον κ. Στράιτερ δεν φαίνεται να υπάρχει διαπραγμάτευση,  δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκλογών.
Την στιγμή που η Ευρώπη αλλάζει, όταν οι λαοί ξυπνούν από τον λήθαργο που συντηρεί η γερμανική κυριαρχία και ο ένας μετά τον άλλο αρχίζουν να  αμφισβητούν τον «μονόδρομο» της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που ευαγγελίζεται η συντηρητική δεξιά.  Οι Γερμανοί, αμετανόητοι, επιμένουν στις αδιέξοδες συμφωνίες, την αποπληρωμή του χρέους και προκαταβάλουν το αποτέλεσμα των ελληνικών εθνικών εκλογών,  με την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθεί να εκπληρώνει τις συμβατικές συμφωνίες της έναντι της τρόικας.
Μία εκτίμηση, που σε μερικές μόνο λέξεις περιλαμβάνει την ουσία των γερμανικών θέσεων. Περιμένουν η Ελλάδα να συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος που είναι αδύνατο να αποπληρωθεί, να δίνει κάθε ευρώ που της περισσεύει στους ξένους δανειστές και να στύβει τους έλληνες πολίτες για να πληρωθούν οι ξένοι μνημονιακοί «αφέντες». Ένας δρόμος που συνεχίζει μία αδιέξοδη πολιτική και ενδεχομένως, απαγορεύει την πραγματική ανάπτυξη.
Το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλουν και περιμένουν οι εμπνευστές των μνημονίων,  είναι να παραμείνει η χώρα μας  οικονομικά μικρή και αδύναμη, το πειραματόζωο των νέων πολιτικών και το παράδειγμα προς αποφυγήν, το τι μπορεί να πάθει όποια χώρα δεν ακολουθεί την δημοσιονομική πειθαρχία που προωθούν οι «βαρόνοι» της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Mετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ σε σχόλιό του στο Twitter σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Και πρέπει να παραμείνει. Να μην προκαλούμε τώρα με λόγια κάτι το οποίο οικονομικά και πολιτικά δεν θα ήταν συνετό». Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ευρωζώνη τώρα μπορεί να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας εάν αυτό αποδειχθεί ότι είναι αναγκαίο και επικαλείται κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας τις οποίες ωστόσο δεν κατονομάζει.























kontranews.gr/oikonomia/item/30300-berlin-simfonies-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com