Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Τουρκικά F-16 υποδέχτηκαν στα Ψαρά τον Δενδια! Οι ανίδεοι χειρισμοί του ΓΕΕΘΑ… Έστειλαν Αεροσκάφος Erieye EMB-145 AEW&C στο "στόμα του λύκου"… Και το βάφτισαν Αθώο και παλιό αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας!


Ενα ακρως περιεργο περιστατικο ανάμεσα σε 2 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 , και ενα αεροσκάφος υποτίθεται της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σημειώθηκε πάνω από τον Ελληνικό εναέριο χώρο στο αιγαιο! Το υποτιθεται Ελληνικο και Αθωο αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ενεπλάκη στο περιστατικό, ήταν επιφορτισμένο με τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ραδιοβοηθημάτων, μάλιστα βασει πολλων δημοσιευμάτων πρόκειται για αεροσκάφος παλαιού τύπου!
Εκεινο που δεν μας ειπαν τα ΜΜΕ, ειναι τι δουλεια ειχε το παλιο και αθωο αεροπλανο και πετουσε την ιδια την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετέβαινε από την Χίο στα Ψαρά για να επισκεφτεί το φυλάκιο του ελληνικού στρατού που βρίσκεται στο νησί. Μηπως λεω εγω τωρα! Μηπως δεν ηταν ενα παλιο και αθωο αεροπλανο, αλλα ενα υπερσυγχρονο Erieye EMB-145 AEW&C της Ελληνικη Πολεμικης Αεροποριας , που ειχε την ατυχες αποστολη να συλλεξει πληροφοριες για των ηλεκτρονικών εκπομπών των Τουρκικων επιγείων Radars απεναντι απο την χιο, καθώς και των Μονάδων επιφανείας!
Ολοι πιστευω θελουμε τις Ενοπλες Δυναμεις μας πιο επιθετικές, και οχι σε ενα παθητικο ρολο απλος αμυνας ,απέναντι στις προκλήσεις τον Τουρκων, αλλα ελεος πια με το επιτελειο του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ! Η επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ που οργανωσαν αυτην την αποστολη του Αεροσκαφους Erieye EMB-145 AEW&C εχουν τεράστιες ευθύνες , θα ελεγα οτι η Επιτελεις της Πολεμικης Αεροποριας διοργανωσαν ενα σχεδιο ερασιτεχνικο, επικίνδυνο,και προχειρο! Προτον…..ποτε δεν στελνεις ενα τετοιο Αεροσκαφος στο στομα του λυκου, χωρις καμια προστασια-συνοδεια απο F-16! Δευτερον……….ειναι στην ιδια περιοχη που θελουν να στειλουν το Αεροσκαφος( η ανιδεει του ΓΕΕΘΑ) ,ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας (χιος-ψαρα).
Αν ειχαν λιγη διορατικοτητα,και χωρις να χρειαζεται να εισαι εξυπνος,θα επρεπε να καταλαβουν οτι βασει της πάγιας Τουρκικης πολιτικης-στρατηγικης,παντα μα παντα-η Τουρκια προεβη σε προκλητικες ενεργειες,οταν καποιος Ελληνας υψηλοβαθμος πολιτικος, επισκεφθε τε τα ακριτικα νησια μας στο αιγαιο! Ετσι και εγινε, η Τουρκικες Ενοπλες Δυναμης ηταν ενήμερες για την αφιξη του υπουργόυ Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, και ειπαν να τον καλωσορίσουν με τον γνωστο τροπο- μιας παραβασης του Ελληνικου Εναεριου χωρου με υπερπτήσεις Τουρκικον F-16 πάνω απο τα νησιά (χιος-ψαρα)!
Οπως ηταν αναμενομενο, στα Τουρκικα παραλια ηταν σε εγρηγορση και ετοιμοτητα λογω της αφιξης Δενδια, τα Τουρκικα ρανταρ εντοπισαν το Ελληνικο αεροσκάφος Erieye EMB-145 AEW&C, και απογειωθηκαν τα F-16 με διπλο στοχο-να παραβιασουν τον Ελληνικο Εναεριο χωρο, και να καταδιώξουν το Ελληνικο Αεροσκαφος! Το Erieye EMB-145 AEW&C αντιλήφθηκε αμεσα και σε μεγαλη αποσταση τα Τουρκικα F-16, αλλωστε για αυτο τον ρολο χρησεις ειναι αυτα τα αεροπλανα, και αμεσα το αεροσκαφος αποχωρησε απο την περιοχη με κατευθυνση την βαση 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα!
Το αεροσκαφος Erieye EMB-145 AEW&C χρησιμοποιησε ισχυρες ηλεκτρονικες παρεμβολες ωστε τα ραταρ τον Τουρκικον F-16 να χασουν καθε επαφη με το Ελληνικο Αεροσκάφους! Αυτες η ισχυροτατες παρεμβολές ισως ηταν η αιτια να αποσυτονισουν και τα Ελληνικα ραταρ , και δεν εδωσαν σημα εγκυρη προειδοποιηση συναγερμου και δεν σηκώθηκαν ελληνικά μαχητικά για αναχαίτιση τον Τουρκικον F-16 ,αλλα ουτε υπηρξε εγκλωβισμός από τα α/α MIM-104 Patriot PAC2/3 από την Σκύρο , και φυσικα η 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης- Βαση ρανταρ στην περιοχη της μυκονου,μαλλον δεν πηραν πρεφα τιποτα! Εκτος και αν υπαρχουν και αλλες τοποθετημενες κεραιες ειδιες με την κεραια που εκανε παρεμβολες στο ρανταρ της Πολεμικης Αεροποριας στον υμηττο!?
Τι να πω Υπομονη! Αυτα κανει η ελλειψη κονδυλίων για την Αμυνα της Πατριδας μας! Στο επομενο περιστατικο ας βαλουν την τροικα να εντοπίσει τα Τουρκικα F-16!






Σπυρος Πριφτης






















 http://www.hellasforce.com/blog/tourkika-f-16-ipodechtikan-sta-psara-ton-dendia-anidei-chirismi-tou-geetha-estilan-aeroskafos-erieye-emb-145-aewc-sto-stoma-tou-likou-ke-vaftisan-athoo-ke-palio-aeroskafos-tis-ipiresias-p/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com