Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ Ο ΕΝΦΙΑ ...«Κέρδισε» η τρόικα στο σκληρό μπρα-ντε-φέρ με την κυβέρνηση, όσον αφορά τη δυνατότητα ή μη υπαγωγής του ΕΝΦΙΑ στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων, αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός αναγκάστηκε να εξαιρέσει την καταβολή των άληκτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τη “μεγάλη” ρύθμιση.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης υποχρεώθηκαν σε στροφή 180 μοιρών αφού, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις και σε όλους τους τόνους όλων των στελεχών ότι στη νέα “μεγάλη” ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, χθες με μια “λακωνική” ανακοίνωση αναιρέθηκαν ξάφνου όλα, καθώς διευκρινίστηκαν τα εξής:

 δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων όπως και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο. Παραμένουν από 72 έως 100, όπως διαβάζουμε στη “Ναυτεμπορική”
η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.
Θα πρέπει δε να υπογραμμιστεί ότι και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε τονίσει το πρωί, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ότι στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, επομένως και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ που απομένουν αλλά φυσικά και η τελευταία του φόρου εισοδήματος.
http://www.makeleio.gr/?p=207198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr