Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ"...


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, σήμερα δεν θα μιλήσω για τις τροπολογίες -αύριο και μεθαύριο θα μπούμε σε αυτές- αλλά οφείλω να κάνω ένα σχόλιο. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι επιχειρεί η Κυβέρνηση και με την τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια και με την τροπολογία για τη μερική υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα των στρατιωτικών, των αστυνομικών και των άλλων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας να επιβεβαιώσει το ιδεολόγημα ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο και ότι τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα έχουμε και τη δυνατότητα να περάσουμε σε αποκατάσταση αδικιών.Ήδη από εχθές βοά η δημοσιότητα για τα δεκαεννέα καινούρια προαπαιτούμενα στα οποία επιμένει η τρόικα για να κλείσει η αξιολόγηση. Πρόκειται για δεκαεννέα προαπαιτούμενα, που δεν μπορώ να τα απαριθμήσω ένα-ένα γιατί δεν έχω το χρόνο, που φέρνουν νέες οδύνες, νέες καταστροφικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Φυσικά και αυτοί που υποτίθεται ότι θα ωφεληθούν από αυτές τις τροπολογίες -για τις οποίες θα πούμε- να πω ότι θα ωφεληθούν πολύ ελάχιστα έως καθόλου. Με τα νέα μέτρα θα έχουν νέες επιβαρύνσεις από αυτήν την άποψη.

Θα ήθελα τελειώνοντας να πω στον κ. Γεωργιάδη –επειδή έχει φύγει θα του το θυμίσω και αύριο- αναφορικά με την πρότασή του να συνδεθούν από εδώ και πέρα οι αμοιβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη βουλευτική αποζημίωση: Ας μην κοροϊδευόμαστε! Ας μην προσβάλλουμε έτσι τους ανθρώπους! Προς Θεού!

Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει στον ορίζοντα αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης. Μειώσεις θα υπάρξουν και άλλες και άλλες, ώστε να εναρμονιζόμαστε με τη συνολική δυσκολία των Ελλήνων πολιτών. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αν συνδέσει δηλαδή τη βουλευτική αποζημίωση με τους μισθούς, προαναγγέλλει περαιτέρω μείωση απ’ ό,τι καταλαβαίνω.

 Θα διαβάσω, επίσης, δήλωση που έκανε ο κ. Γεωργιάδης στις 20-1-2014: «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» και «το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί, θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη».

Τότε δεν περίμενε ότι εκτός από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα έβγαινε και η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου εκτέλεσης της απόφασης και ελέγχου της διοίκησης γιατί δεν εκτελεί δικαστικές αποφάσεις.

Εμείς θέτουμε σοβαρά το ζήτημα της υλοποίησης όλων των δικαστικών αποφάσεων με πληρότητα και θέτουμε και ζήτημα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ότι οφείλουμε να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση –υπάρχουν πολλοί τρόποι-, όπως και όλες τις δικαστικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους.

Οφείλουμε να βρούμε πολλαπλούς τρόπους –θα τα πούμε αύριο- για να αναβαθμίσουμε το βιοτικό τους επίπεδο, γιατί πάνω από τους μισούς από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας διαβιούν σε συνθήκες κάτω από το όριο της φτώχειας, κύριε Υπουργέ. Άρα δεν μπορεί ούτε αυτή η ρύθμιση να φέρει πραγματικό αποτέλεσμα.

....................................................................................................................................................................................

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν τους έκοψε η πατρίδα τους μισθούς και τις συντάξεις σε όλο τον ελληνικό λαό. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τους έκοψαν. Ο κ. Σαμαράς, παραμονές των εκλογών του 2012, στις 14 Απριλίου του 2012, έλεγε «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι θα δώσουμε μάχη, προκειμένου να αποκλειστούν άλλες μισθολογικές περικοπές…» -αναφερόταν στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς- «…και αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί τους έχουμε ανάγκη ως έθνος, αλλά και γιατί και εκείνοι πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει πρόνοια γι’ αυτούς».

Αυτά έλεγε στις 14 Απριλίου 2012. Ελάχιστο διάστημα μετά, λίγους μήνες μετά, με το ν. 4093/2012 ψηφίστηκαν από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση Σαμαρά οι περικοπές που ήταν αντισυνταγματικές και άδικες και που τώρα το Συμβούλιο Επικρατείας θεώρησε παράνομες.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Η πατρίδα δεν κάνει περικοπές. Οι κυβερνήσεις κάνουν περικοπές και αυτή είναι η πολιτική τους βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com