Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ» ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ...



Κυβέρνηση και τρόικα προσπαθούν να «παγιδέψουν» τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη μεταξύ τους συμφωνία. Παρά τα όσα περί του αντιθέτου γράφονται, η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα και συμφωνία θα υπάρξει.

Γράφει ο Θόδωρος Μιχόπουλος

 Συμφωνία σκληρή με απεχθείς όρους που θα ολοκληρώνει το μνημονιακό οικοδόμημα των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου –σε καμιά μεταμνημονιακή εποχή δεν θα μπει η χώρα... Θα έχουμε νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού (2,6 δισ. ευρώ για το 2015), άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς (οι τράπεζες διαφωνούν για να μην σκάσουν οι «βόμβες» στα χέρια τους), αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενιαίο μισθολόγιο με πολύ λιγότερες αποδοχές, συνεχή μείωση των συντάξεων, κ.ά.
Αυτή η συμφωνία θα διαφημιστεί ως το τέλος των μνημονίων, ως η τελευταία προσπάθεια πριν την έξοδο από την κρίση. Ήδη οι πολίτες αρχίζουν να «προετοιμάζονται» για το «νέο» που έρχεται. «Το σημερινό πρόγραμμα με τα συγκεκριμένα δάνεια και τους όρους θα τελειώσει, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου», δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντεϊσελμπλούμ, μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL Z. Μια μέρα νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι «ο ελληνικός λαός θα έχει, το ταχύτερο δυνατό, και σίγουρα πριν αρχίσει η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ολοκληρωμένη συμφωνία μας με τους εταίρους».
Τρόικα και κυβέρνηση, λοιπόν, εργάζονται προκειμένου να παρουσιάσουν μια «συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο», έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, «συγχωνεύσει», σ’ ένα βαθμό, την αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις για την προληπτική γραμμή στήριξης. Και θα προσπαθήσουν να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ: είτε υποθηκεύοντας περαιτέρω το μέλλον της χώρας με νέο μνημόνιο, μέτρα και χρέη, είτε οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές τις οποίες θα (προσπαθήσουν να) «φορτώσουν» στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πώς θα γίνει αυτό; Φέροντας τη «συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο» στη Βουλή και ζητώντας ενισχυμένη έγκριση –180 ψήφους! Αν ψηφιστεί το Μαξίμου εκτιμά ότι «εύκολα» θα μπορέσει στη συνέχεια να βρει και τους «180» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην περίπτωση που δεν ψηφιστεί, η κυβέρνηση θα προκηρύξει εκλογές με ευθύνη, όπως θα ισχυρίζονται, της αντιπολίτευσης και ενώ θα είναι ανοιχτά όλα τα μέτωπα. Αξιολόγηση, χρέος, ΑΟΖ, Κυπριακό, ονομασία της FYROM, κ.λπ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορείται ότι δεν στήριξε την… «έξοδο από το μνημόνιο»! Στόχος να εγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να πάρει καμιά πολιτική ανάσα, να μην έχει κανένα χρονικό περιθώριο να δράση.
Πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Με πολλές «μικρές ΔΕΘ» σε πόλεις της χώρας όπου θα παρουσιάζεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ –το αγροτικό, η παραγωγική ανασυγκρότηση, κ.ά.
Δεν θα λείψουν, βέβαια, και οι εκπλήξεις που αφορούν τόσο ταξίδια και επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό, όσο και πρωτοβουλίες στο εσωτερικό της χώρας.
Θα έχουν αποτέλεσμα;
Ίδωμεν…

* «Πράσινο μίλι» ονομάζονται τα τελευταία μέτρα που κάνουν οι μελλοθάνατοι πριν την εκτέλεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com