Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

"Τορπίλη" στα έσοδα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις – Υστέρηση 1,8 δισ. τον Οκτώβριο ...


Ο “μαύρος Οκτώβρης” χτύπησε με σφοδρότητα τον πρϋπολογισμό με αποτέλεσμα τα καθαρά έσοδα να είναι μειωμένα κατά 1,8 δισ. ευρώ ή 4,2% σε σύγκριση με τον επικαιροποιημένο στόχο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 37.553 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.168 εκατ. ευρώ ή 3,0 % χαμηλότερα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου. Η εξήγηση βρίσκεται στο ότι οι οφειλέτες περίμεναν τη ρύθμιση με τις δόσεις και δεν πλήρωναν φόρους και άλλα χρέη προς το δημόσιο.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το 10-μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2.697 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2.958 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com