Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές “βλέπει” Ιαπωνική εταιρία Ανάλυσης, με δεδομένη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Πως θα αντιδράσουν οι αγορές…




Θα υπάρξουν άμεσα εκλογές με τον Τσίπρα πρωθυπουργό λένε οι Ιάπωνες . Πιο αναλυτικά η  εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο α΄ τρίμηνο του 2015,  παραμένει το κύριο ορόσημο που θα καθορίσει την τροχιά διαπραγμάτευσης των ελληνικών assets στους επόμενους μήνες, σχολιάζει σε ανάλυσή της η Nomura.
«Αυτή τη στιγμή εκτιμούμε πως η πιθανότητα να μην εκλεγεί νέος πρόεδρος και να διεξαχθούν νέες κοινοβουλευτικές εκλογές, διαμορφώνεται στο 70%. Ωστόσο, είμαστε επιφυλακτικοί διότι αυτή είναι μια εκτίμηση που θα μπορούσε να αλλάξει προς οποιαδήποτε πλευρά, καθώς η κατάσταση είναι πολύ ρευστή» εκτιμούν οι αναλυτές της Nomura, όπως διαβάσαμε στο bankwars.gr
Η Nomura εκτιμά ότι και οι μετεκλογικές εξελίξεις είναι επίσης πολύ δύσκολο να προβλεφθούν. Εκπονεί διάφορα σενάρια που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν παίρνοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως δεδομένη, «κάτι που εμφανίζεται ως η πιο πιθανή έκβαση με βάση τις δημοσκοπήσεις».
Σύμφωνα με τη Nomura, «το πιθανό αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών δεν θα είναι τόσο market-friendly όσο εκείνο των εκλογών του Ιουνίου 2012. Την ίδια στιγμή ωστόσο, τα πτωτικά σενάρια είναι πιο διαχειρίσιμα αυτή τη φορά, δεδομένης της εξομάλυνσης των προθέσεων πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com