Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Προταση τροπολογίας για ψηφισθέντα νόμο του Υπ.Εθν.Αμυνας ΠΣΑΕΜΘ ...



Αξιότιμε κύριε Βουλευτά 
1.Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε στο ΦΕΚ 190 της 10ης Σεπτεμβρίου 2014
,Ν.4284 άρθρο 7 παρ.2 ότι αντικαθιστάται η παρ.3 του άρθρου 11 του
Ν.2936/2001 γιατί αίρει την αδικία σε βάρος των Εθελοντών Μακράς Θητείας, οι οποίοι δεν δικαιούνταν εφάπαξ, εάν δεν είχαν είκοσι πέντε χρόνια μετοχικής σχέσης με το Ταμείο. Εξομοιώνονται έτσι με όλες τις άλλες κατηγορίες στελεχών και δίνεται το δικαίωμα καταβολής εφάπαξ , με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τα άλλα στελέχη. 
2.Ομως στο άρθρο 9 του ιδίου νόμου αναγράφεται ότι η ισχύς του από την ημέρα της δημοσίευσης του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Από παράβλεψη ,πουθενά δεν αναφέρεται ότι η ρύθμιση αυτή ισχύει αναδρομικά από την έναρξη ισχύος του ν. 2936/2001 (25.7.2001) παρόλο που ρητώς αναγράφεται στην υπ.αριθμ. 229 /10/ 2014 έκθεση του ΓΛΚ επι του αρχικώς κατατεθέντος ΣΝ. 
3.Επειδή τα ΕΛΟΑΣ,ΕΛΟΑΑ και ΕΛΟΑΝ αναγνωρίζουν την καταβολή του εφάπαξ στους συναδέλφους που αποστρατεύτηκαν από το 2011 έως και μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν.4284 ,με λιγότερη μετοχική σχέση των 25 ετών και δικαιώθηκαν  συντάξεως από το ΓΛΚ ,ΜΟΝΟ εάν το συγκεκριμένο άρθρο έχει αναδρομική ισχύ, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στους συναδέλφους που αποστρατεύτηκαν και έλαβαν σύνταξη την συγκεκριμένη περίοδο. 
Σήμερα παρατηρείται  το παράδοξο, κάποιοι ΕΜΘ που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το 20011 να έχουν λάβει το εφάπαξ του κανονικά ,όλοι οι υπόλοιποι που αποστρατεύονται από την δημοσίευση του νόμου και μετά να το λαμβάνουν κανονικά ,και κάποιοι που αποστρατεύτηκαν από τον Αύγουστο 2011 έως την 9η Σεπτ.2014 να μην το λάβουν. 
4.Επειδη τελικά με την μη αναγραφή της αναδρομικότητας του συγκεκριμένου άρθρου συνεχίζεται  η αδικία σε βάρος των Εθελοντών Μακράς Θητείας ,της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου σας παρακαλούμε όπως καταθέσετε την παρακάτω τροπολογία σε αμέσως επόμενο ΣΝ που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη ΒτΕ ώστε επιτέλους οι συνάδελφοι  αυτοί να λάβουν ότι λαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι στρατιωτικοί ,με τις ίδιες προϋποθέσεις:  «Η ρύθμιση του Ν.4284/2014 ,αρθρο 7 ,παρ.2 αυτή ισχύει αναδρομικά από την έναρξη ισχύος του ν. 2936/2001 (25.7.2001)». 
Ο Σύλλογός μας ,ευελπιστεί ότι με την κατάθεση της προτεινόμενης τροπολογίας θα επιλυθεί οριστικά το θέμα ,θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα ανακουφίσει τους θιγόμενους συναδέλφους και τις οικογένειες σας.                                   
 Με τιμή
                                           Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός  
Γραμματέας
    Παναγιώτου Δημήτριος                                 Χαράλαμπος Καραγιάννης
              Ανθστης ε.α                                                       Ανθστης ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com