Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Και οι δικαστές του ΣτΕ καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την τροπολογία για τα αναδρομικά τους ...


Κορυφώνεται η αντιπαράθεση του δικαστικού σώματος με την κυβέρνηση για τα αναδρομικά των δικαστών.
 Μετά την ανακοίνωση-«φωτιά» των πέντε δικαστικών Ενώσεων, που καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την τροπολογία, με την οποία δίνονται μειωμένα τα αναδρομικά των δικαστών που έχει επιδικάσει το Μισθοδικείο, ήρθε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με δική της ανακοίνωση, και ζητά από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία.
Παράλληλα, οι δικαστές του ΣτΕ καταγγείλουν, με την σειρά τους, ότι η κυβέρνηση, με νομοθετικές τροπολογίες, παραβιάζει το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Συγκεκριμένα, η Ένωση του ΣτΕ δηλώνει ότι «με νομοθετικές παρεμβάσεις σε αμετακλήτως κριθέντα ζητήματα η Κυβέρνηση επιχειρεί ανεπιτρέπτως να καταστήσει ανενεργές αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Παράλληλα, καλούν και αυτοί τους βουλευτές «να καταψηφίσουν την τροπολογία αυτή, η οποία είναι ευθέως αντίθετη προς το Σύνταγμα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους πολίτες ότι το σύνολο των δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συνεχίσουν να πράττουν, όπως πάντα, το καθήκον τους με νηφαλιότητα και με απαρέγκλιτο στόχο την προάσπιση της ομαλής και σύμφωνης με το Σύνταγμα και τους νόμους λειτουργία της Δικαιοσύνης».
Στη συνέχεια η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου Επικρατείας επαναλαμβάνει το κείμενο της ανακοίνωσης των πέντε άλλων δικαστικών Ενώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com