Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ--"Πανηγυρίζουν" που θα απολύσουν 7.000 στο δημόσιο μέχρι τον Δεκέμβριο ...



Απολύσεις... τέλος στο Δημόσιο, καθώς σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι κινούνται πλέον τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η Τρόικα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από το αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο πλευρών, ο στόχος των 7.000 απολύσεων που έχει τεθεί για το 2014 θα υλοποιηθεί, αφού ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να στείλει εκτός εργασίας 7.000 εργαζομένους και στην απόγνωση της οικογένειές τους. 

Η συνάντηση των δύο πλευρών διήρκησε περίπου δύο ώρες και στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα για τις απολύσεις στο δημόσιο, τη διαθεσιμότητα, το ενιαίο μισθολόγιο και τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Για μια ακόμη φορά, βέβαια, η ελληνική πλευρά είπε... ναι σε όλα, προς τους εκπροσώπους των δανειστών, μένει βέβαια να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να στείλει στην ανεργία 7.000 εργαζομένους μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς οι αντιδράσεις θα είναι τεράστιες και το κλίμα για την κυβέρνηση, μόνο ευχάριστο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά η ελληνική πλευρά δίστασε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να κάμψει την αδιάλλακτη στάση του ΔΝΤ, όταν ακόμα και οι ευρωπαίοι εταίροι μας πλέον δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι η τρόικα μας έχει οδηγήσει στα βράχια.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό πληθαίνουν για το ΔΝΤ και τη συγγνώμη που οφείλει και πρέπει να ζητήσει προς τους Ελληνες για τα λάθη που έκανε και οδήγησαν σε αδιέξοδο την εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων, προκαλώντας τη δυστυχία σε εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Πράγματα που δυστυχώς για τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του φαίνεται ότι αποτελούν... ψιλά γράμματα.

Το... ευχάριστο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι ότι η τρόικα δεν θα επιμείνει στο να ζητά απολύσεις για το 2015, επιβραβεύοντας έτσι το ότι μέσα στο 2014 θα μείνου χωρίς εργασία 7.000 Ελληνες πολίτες. Συγχαρητήρια κύριε Υπουργέ... Τα καταφέρατε!!! Γνωρίζουν βέβαια και οι πέτρες ότι και αυτή η δέσμευση της τρόικας, αν φυσικά επιβεβαιωθεί, δεν πρόκειται να τηρηθεί, αφού σε λίγους μήνες πάλι δεν θα τους βγαίνουν τα προγράμματα και πάλι θα τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα των 8.000 επιπλέον απολύσεων για τη διετία 2015-2016.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα, δεν διαπιστώνεται καμία πρόοδος στο κομμάτι της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η λευκή απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ στην διαδημοτική κινητικότητα εξελίξεις θα προκύψουν μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών ανάμεσα στα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και της τρόικας.

Τέλος, αναφορικά με το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, όλα θα κριθούν μόλις λάβει το υπουργείο τα αποτελέσματα της μελέτης που έχει ζητηθεί, η οποία και θα καταδείξει τις τεράστιες μισθολογικές αποκλίσεις ανάμεσα σε υπαλλήλους ίδιας... κατηγορίας, για λόγους που κανένας δεν είναι σε θέση να εξηγήσει με βάση την απλή λογική...


















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com