Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Μεγαλύτερη εκλογική αποζημίωση ζητούν οι δικηγόροι ...

Η συντονιστική επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επιστολή της προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης εκφράζει την αντίθεσή της στη δραματική, όπως τη χαρακτηρίζει, μείωση της εκλογικής αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014, ενώ παράλληλα διεκδικούν την αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης στο ύψος του Ιουνίου του 2012.
Επίσης, η συντονιστική επιτροπή αναφέρει στην επιστολή της ότι η σχετική υπουργική απόφαση για τις επικείμενες εκλογές «χρήζει άμεσα διορθωτικών παρεμβάσεων, ώστε να ξεκαθαρισθούν ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο και το χρόνο εκκαθάρισης της αποζημίωσης, ιδίως για τους εντός νομού διορισθέντες».
Εξάλλου, η συντονιστική επιτροπή, μεταξύ των άλλων, ζητά να ρυθμιστεί το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι «έχουν διορισθεί σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Αττικής, ώστε να εξομοιωθεί η αποζημίωσή τους με αυτή των διορισθέντων σε εκλογικά τμήματα της Α΄ και Β΄ Αθήνας, της Α΄ και Β΄ Πειραιά και της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης».
Τέλος, η συντονιστική καλεί την Κυβέρνηση «έστω και αυτή τη στιγμή, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί στις επιβεβλημένες ενέργειες», διαφορετικά «οι δικηγόροι οφείλουν να σταθμίσουν τη συμπεριφορά τους εν όψει της αντιμετώπισης που τους επιφυλάσσει η Ελληνική πολιτεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr