Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Οι Εισαγγελείς λένε όχι στην κατάργηση της στρατιωτικής δικαιοσύνης .....




Την αντίθεσή τους και την δυσφορία του σώματος των εισαγγελέων εκφράζει με επιστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την πρόθεση του υπουργείου να καταργήσει τα στρατιωτικά δικαστήρια και να μεταφέρει την ύλη τους στα Ποινικά Δικαστήρια.

Η Ένωση δηλώνει ότι δεν θα αποδεχτεί τέτοιες ενέργειες ερήμην της και καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σε διάλογο για να βρεθεί μια συνταγματικά ανεκτή λύση.

Όπως αναφέρει η Ένωση έχει γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης πρόταση από αρμόδια επιτροπή για την κατάργηση των στρατιωτικών δικαστηρίων, την ανάθεση εκδίκασης υποθέσεων τους στα τακτικά ποινικά δικαστήρια και την ένταξης των στρατιωτικών δικαστών στο σώμα των Εισαγγελέων.

Η επίμαχη πρόταση, τονίζει η Ένωση, «υλοποιούμενη, επιφέρει πλείστες, μείζονος χαρακτήρα αλλαγές επί τα χείρω στην υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων μας εισαγγελέων, εκ πρώτης εμφανίζει δε συνταγματικής υφής προβληματικά σημεία».
Η υλοποίηση της εν λόγω πρότασης της επιτροπής, θα σημάνει οριστική καθήλωση της επετηρίδας των εισαγγελέων, θα αποκλείσει την ανανέωση του κλάδου με την είσοδο νέων συναδέλφων, θα καταστήσει χωρίς αντικείμενο επί σειρά ετών τη σχετική κατεύθυνση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κ.λπ., σημειώνει η Ένωση.







































































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com